Cum să pregătești cea mai delicioasă plăcintă turnată cu brânză. Este gata în 30 de minute
Publicat pe 24.02.2025 la 08:44 Actualizat pe 24.02.2025 la 08:53
Rețeta de plăcintă turnată cu brânza este una clasică, se face din câteva ingrediente și va fi pe placul familiei. Este gata în jumătate de oră. Iată cum se pregătește.
- Cum să pregătești cea mai delicioasă plăcintă turnată cu brânză
- Este gata în 30 de minute
Înainte de a face orice plăcintă, este bine să te asiguri că toate ingredientele au fost scoase la timp din frigider pentru a fi la temperatura camerei. Se începe cu pregătirea blatului, care trebuie să rămână pufos.
Rețetă de plăcintă turnată cu brânză
Ingrediente:
Pentru blat:
- trei ouă
- trei albușuri
- sare
- zahăr
- ulei
- lapte
- 300 grame făină
- praf de copt
- zahăr vanilat
- coaja de lămâie
- Pentru umplutură:
- 500 grame brânză dulce
- 200 grame zahăr
- zahăr vanilat
- smântâna grasă
- stafide
Mod de preparare:
Pentru început, se pune într-un bol ouăle, albușurile, se adaugă și sarea, iar mai apoi se toarnă laptele, uleiul și zahărul vanilat. Se amestecă bine și se adaugă restul de zahăr. Trebuie amestecat până când se obține o spumă. Se adaugă și praful de copt, coaja de lămâie și se amestecă iar. Se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt și se toarnă jumătate din amestec. Se lasă la cuptor pentru zece minute, la 180 de grade Celsius.
Între timp, se pregătește umplutura, așa că, se amestecă brânza cu zahărul. Se adaugă sare, gălbenușuri și zahăr vanilat și se amestecă din nou. Se înmoaie stafidele, iar mai apoi se scot din apa fierbinte și se pun peste brânză. Se toarnă și smântâna și se amestecă iar.
După ce au trecut cele 10 minute în care tava a stat la cuptor, se scoate și se întinde brânza. Mai apoi, se pune compoziția obținută pentru blat și se lasă la cuptor din nou pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Se face testul scobitorii și se scoate atunci când se rumenește pe deasupra. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se adaugă zahăr pudră pe deasupra.
Pentru ca blatul să rămână pufos, este bine să amesteci bine ouăle cu zahărul și să încorporezi treptat mai apoi și restul ingredientelor.