Cum să prepari foi de plăcintă delicioase. Rețeta este simplă și rapidă
Publicat pe 17.08.2022 la 00:10 Actualizat pe 17.08.2022 la 00:10
Plăcintele făcute din foi preparate în casă vor fi mereu mai gustoase decât cele preparate cu foi achiziționate din comerț. Pe lângă faptul că acestea nu conțin aditivi și conservanți, gustul face diferența.
- Foi de plăcintă de post
- Cum se prepară și de ce avem nevoie
Deși se găsesc în comerț, foile de plăcintă de post pregătite în casă fac, mereu, diferența. Acestea nu au aditivi sau conservanți și le vor da plăcintelor tale un gust deosebit. Haideți să vedem de ce ingrediente avem nevoie și cum se pregătesc.
Plăcintele sunt desertul preferat al multor oameni, tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă la câteva detalii, care cu siguranță vor face diferența. Unul dintre acestea este folosirea foilor de plăcintă pe care le pregătim noi în casă, în loc de cele din comerț. Pe lângă că nu au conservanți sau aditivi, acestea vor face diferența în ceea ce privește gustul și textura plăcintelor tale.
Pentru realizarea foilor, ai nevoie de doar câteva îngrediente, pe care sigur orice gospodină le are în casă.
Ingrediente
1. 200 ml apă
2. 200 ml ulei
3. 6 linguri de zahăr
4. 500 g făină
5. o linguriță cu bicarbonat de sodiu
6. o linguriță de oțet
Mod de preparare
Începem prin a amesteca într-un bol apa cu uleiul și zahărul, până când zahărul este complet topit. Într-un alt bol dizolvăm bicarbonatul cu oteț, iar pe acesta îl adăugăm peste amestecul cu apa, uleiul și zahărul. Apoi, adăugăm treptat, câte puțin, făina, până când se formează un aluat elastic și deloc lipicios.
După ce aluatul a crescut în volum, îl așezăm pe un blat de bucătărie și îl frământăm, până când are consistența pe care ne-o dorim. Pasul următor este să-l împărțim în două bucăți pe care le întindem într-un strat subțire cu un făcăleț. După ce le-am întins, tapetăm o tavă cu hârtie de copt, în care așezăm foaia de plăcintă, peste care se presară puțină făină, apoi adăugăm umplutura pe care ne-o dorim. Peste se pune a doua foaie de plăcintă, pe care o putem înțepa cu o furculiță.
După ce am terminat, ne putem bucura de noile foi de post, create special pentru realizarea plăcintelor.