Rețetă de plăcintă cu urzici. Un preparat perfect pentru micul dejun
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.06.2022 la 21:40
Actualizat pe 25.06.2022 la 21:53
Dacă îți dorești să îți amintești de gustul preparatelor făcute de bunica, ar trebui să încerci rețeta de plăcintă cu urzici de mai jos. Este un preparat făcut în stil tradițional, cu ingrediente puține, dar un gust absolut savuros.
- Plăcintă cu urzici
- Preparat făcut după o rețetă simplă
O plăcintă cu urzici ca în copilărie este preparatul pe care îl recomandăm de data aceasta. Rețeta este extrem de simplă, iar timpul de preparare este sub o oră. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos!
Plăcintă cu urzici
Ingrediente
Aluat
500 g făină
300 ml apă minerală
3 linguri ulei
sare
1 cub drojdie
Umplutura
1 ceapă
ulei de măslnie
500 g urzici
sare
piper
5 căței usturoi
Mod de preparare
Prima dată se face aluatul. Drojdia se dizolvă într-un pahar cu apă călduță. Făina se amestecă cu puțină sare și se face o gaură în mijloc, în care se va pune drojdia și uleiul și se va frământa adăugând treptat apă.
Aluatul astfel obținut se acoperă și se lasă la dospit timp de jumătate de oră.
În acest timp puteți să începeți prepararea umpluturii. Se curăță și se spală urzicile bine, se fierb în apă cu sare și apoi se scurg bine de apă. Într-o tigaie se adaugă uleiul și ceapa tocată mărunt și se călește puțin. Peste ceapă se pun urzicile rupte bucățele, condimente după gust și se călesc și ele. Umplutura se lasă la răcit.
Tava pentru plăcintă se unge cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt. Aluatul care a fost întins pe masa cu făină în prealabil se pune în tavă, se adaugă umplutura de urzici peste, iar după se pune altă foaie de aluat deasupra și se unge cu ulei.
Plăcinta cu urzici se dă la cuptorul încălzit și se lasă până se rumenește. Cel mai bine este să fie consumată rece.
Citește și: Musaca de roșii și brânză cu usturoi. O rețeta numai bună pentru familii numeroase