Cum să prepari prăjitura bețivană. Un desert delicios din doar câteva ingrediente, cu aromă intensă
Publicat pe 04.02.2025 la 10:44 Actualizat pe 04.02.2025 la 10:44
Vrei să faci un desert delicios, care e ușor de preparat? Atunci prăjitura bețivană este alegerea perfectă, mai ales dacă iubești dulciurile cu o aromă intensă și o textură moale.
- Rețeta de prăjitură bețivană
- Un desert delicios cu arome îmbietoare
Prăjitura bețivană poate fi pregătită cu doar câteva ingrediente simple. Are un gust profund și inconfundabil, și va deveni, cu siguranță, desertul favorit al persoanelor dragi. Desertul este ideal pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru un răsfăț de weekend.
Rețeta de prăjitură bețivană
Ingrediente:
Pentru blat:
6 ouă
150 g zahăr pudră
6 linguri vin roșu
5 linguri cacao
70 g făină
1 plic praf de copt
Pentru cremă:
6 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
1 linguriță esență de rom
2 linguri făină
300 ml lapte
250 g unt
200 g zahăr pudră
Pentru bezea:
6 albușuri
300 g zahăr pudră
Pentru sirop:
50 ml apă sau vin roșu
1 lingură esență de rom
50 g zahăr
Pentru decor:
cacao sau ciocolată rasă
Mod de preparare:
- separă albușurile de gălbenușuri.
- bate gălbenușurile cu zahărul pudră până devin spumoase, apoi adaugă vinul roșu.
- separat, amestecă făina, cacao și praful de copt.
- bate albușurile spumă tare și încorporează-le treptat în amestecul de gălbenușuri.
- încorporează ușor ingredientele uscate și toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- coace la 180°C până trece testul cu scobitoarea.
Între timp, pregătește crema:
- mixează gălbenușurile cu esența de vanilie, făina, laptele și jumătate din zahărul pudră.
- pune pe foc mic și amestecă până devine o budincă groasă.
- lasă să se răcească.
- bate untul cu restul de zahăr pudră și încorporează treptat amestecul de gălbenușuri răcit.
- pentru bezea, bate spumă albușurile și adaugă treptat zahărul. Mixează până vei obține o spumă tare.
Sirop:
- amestecă toate ingredientele până zahărul se dizolvă complet.
- însiropează blatul cu siropul pregătit.
- întinde uniform crema peste blat, apoi adaugă deasupra bezeaua.
- pentru decor, presară cacao sau ciocolată rasă pe deasupra. 🍫
- lasă prăjitura la rece cel puțin 2 ore sau, ideal, peste noapte, scrie calatorinromania.com.