Cum se fac castraveții murați cu 12 condimente ca în satul Viscri, lăudat de Prințul Charles. Secretele gospodinelor săsoaice
Este bine cunoscut faptul că Prințul Charles s-a îndrăgostit de Viscri, satul care a devenit celebru datorită lui. Pe lângă peisajele care l-au cucerit iremediabil, cu siguranță, și preparatele tradiționale specifice acestei zone au fost apreciate de membrul familiei regale a Marii Britanii. Cum se fac castraveții murați cu 12 condimente ca în satul Viscri, lăudat de Prințul Charles. Secretele gospodinelor săsoaice.
- Cum se fac castraveții murați cu 12 condimente ca în satul Viscri, lăudat de Prințul Charles
- Secretele gospodinelor săsoaice
Sunt foarte multe metode de a pregăti castraveții pentru iarnă, dar cea mai bună, și cea mai des întâlnită ,este metoda castraveților murați.
Cum se fac castraveții murați cu 12 condimente ca în satul Viscri, lăudat de Prințul Charles
Această reţetă este preparată de gospodinele săsoaice din satul Viscri care preferă mai mult murăturile conservate în saramură decât în oţet. Chiar dacă folosesc câteodată şi oţetul, acesta este preparat în casă, din mere din grădina proprie.
Ingrediente
- frunze de vişin;
- frunze de ţelină;
- un morcov sau mai mulţi, după câte borcane cu castraveţi aveți;
- struguri necopţi
- hrean proaspăt,
- usturoi,
- cimbru,
- mărar,
- măr,
- pătrunjel rădăcină,
- foi de dafin
- piper;
Mod de preparare:
"Se aleg castraveţi de mărime potrivită, se spală cu apă rece apoi se pun într-un vas cu apă rece peste care se presară aproximativ o mână de sare, şi se lasă 24 de ore.
Se aruncă apoi zeama lăsată şi se aşează în borcan pentru iarnă. Din grădină aduc câteva frunze de vişin, frunze de ţelină, un morcov sau mai mulţi, după câte borcane avem cu castraveţi, un strugure- doi necopţi, hrean proaspăt, usturoi, cimbru, mărar, un măr, pătrunjel rădăcină, foi de dafin şi piper. Toate se pun în borcan printre castraveţi, iar deasupra crenguţe de cimbru şi mărar.
Se încălzeşte apoi apa, care nu se fierbe, doar se încălzeşte, iar la un litru de apă pun două linguri de sare şi o lingură de zahăr. Torn compoziţia în borcane care se lasă descoperite, fără capac sau celofan, 10 zile, timp în care, în fiecare zi se aruncă spuma care se face deasupra castraveţilor, în urma fermentaţiei. După 10 zile, când compoziţia se limpezeşte, borcanele se leagă la gură şi se păstrează fără probleme chiar şi doi ani", a spus Caroline Fernolend, potrivit agerpres.ro
De asemenea, dacă alegeți să puneți oţet în loc de apă, în compoziţie se pun două linguri de zahăr şi una de sare, foi de dafin şi piper, iar deasupra borcanului fire de hrean, fără alte condimente.