Cum se face supa din cuib de pasăre, preparatul care a făcut parte din cursa pentru imunitate la Asia Express. De ce este considerată cea mai scumpă din lume
Supa de cuib de pasăre este consumată de secole și este considerată o delicatesă a bucătăriei chineze. Această supă, supranumită și „aurul alb”, este considerată cea mai scumpă din lume. Cum se prepară.
- Cum se prepară supa din cuib de pasăre
- Preparatul a făcut parte din cursa pentru imunitate la Asia Express
- De ce este considerată cea mai scumpă din lume
Supa de cuib de pasăre este una dintre cele mai renumite, dar și cele mai controversate mâncăruri din bucătăria chineză. Cuibul de pasăre este făcut din saliva anumitor specii de lebede. Cuibul este de obicei curățat și impuritățile sunt îndepărtate înainte de a-l găti. Cuibul de pasăre este fiert de două ori până când devine moale și are o textură gelatinoasă. De obicei, supa este îndulcită ușor cu zahăr pudră.
Cum se prepară supa din cuib de pasăre
Ingrediente:
Curmale roșii uscate
Zahăr pudră
Cuib de pasăre
Apă
Cum să faci această supă din cuib de pasăre pas cu pas
- înmoaie cuibul de pasăre peste noapte în apă rece. Cuibul trebuie să fie curat de toate impuritățile.
- fierbe cuibul de pasăre timp de 10 minute, apoi clătește-l cu apă rece.
- pune 6 căni de apă la fiert la foc mic și adaugă cuibul de pasăre și curmalele uscate.
- lasă apa să fiarbă la foc mic. E important de specificat că dacă gătești prea mult cuibul de pasăre, acesta va deveni gumos și se va sparge.
- când e gata, cuibul de pasăre ar trebui să fie moale, gelatinos, alunecos.
- adaugă zahărul pudră. Poți opri focul și lăsa zahărul să se dizolve încet. Gustă și adaugă zahăr suplimentar dacă dorețti. Aroma ar trebui să fie delicat de dulce.
Preparatul se servește cald, scrie steamykitchen.com.
De ce supa din cuib de pasare este considerată cea mai scumpă din lume
Supa din cuib de pasăre preparată din cuiburi de Swiftlet, o pasăre mică întâlnită în regiuni precum China, Taiwan, Hong Kong și Singapore, a câștigat atenția internauților. Conform rapoartelor, această supă din sud-estul Asiei este una dintre cele mai scumpe mâncăruri la nivel global. Supa de cuib de pasăre simbolizează bogăția și prestigiul în cultura chineză.
Cel mai rar tip de cuib, cunoscut sub numele de cuiburi roșii, valorează 10 000 de dolari (aproximativ 8 lakh de rupii) pe kilogram. În timp ce cuiburile albe și negre pot costa între 5.000 și 6.000 de dolari (aproximativ 4 lakh și 5 lakh de rupii) pe kilogram, scrie news18.com.
@hawaiispicklelady Bird Nest Soup Part 2 #Soup #Fancy #HawaiisPickleLady #expensive #Asian ♬ original sound - Hawaii's Pickle Lady