Cum se prepară cea mai bună și pufoasă prăjitură cu vișine. Redescoperă rețeta bunicilor tăi!
Prăjitura cu vișine îți aduce aminte de gustul copilăriei. Dacă vrei să o gătești, dar vrei să obții aroma și farmecul celei gătite de bunicii tăi, aceasta este rețeta pe care trebuie să o urmezi. Este pufoasă, delicioasă și se gătește în câteva minute!
- Rețetă de prăjitură pufoasă cu vișine
- Cum o gătești astfeș încât să aibă gustul copilăriei tale
În general, prăjitura cu vișine se gătește repede și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Tot ce trebuie să faci, pentru a obține un desert delicios, este să ții cont de mai mulți pași importanți. Bunicile apelau mereu la aceste secrete atunci când găteau desertul copilăriei, iar gustul era fabulos!
Rețetă de prăjitură de vișine
Cu toții ne amintim de gustul delicios al prăjiturii de vișine, mâncat în copilărie. Are un gust dulce acrișor, este pufoasă și uneori o serveai chiar și caldă! Ei bine, noi îți arătăm toți pașii pe care îi parcurgi pentru a găti un desert fabulos.
Ingrediente
- 5 ouă
- 150 grame zahăr
- 120 ml lapte cu 3.5% grăsime
- un praf de sare
- 10 grame praf de copt
- coaja rasă de la o lămâie
- esență de vanilie
- 100 ml ulei
- 350 grame făină
- 250 de grame de vișine
- o lingură de zahăr pudră
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se curăță vișinele de sâmburi și se pun într-un bol, iar peste ele se presară făină. Se separă ouăle, iar primele pe care le vei mixa vor și albușurile. Acestea se pun într-un bol mai mic, se adaugă un praf de sare și se mixează, până se transformă în bezea.
Gălbenușurile se pun într-un bol mai mare și se mixează alături de esența de vanilie. În timp ce mixezi adaugi treptat ulei, iar mai apoi laptele și la fnal coaja rasă de la lămâie.
În același bol se cerne făina și praful de copt și se amestecă cu un tel, până când devine o compoziție omogenă, iar mai apoi se adaugă și albușurile bătute bezea.
Compoziția de pune într-o tavă, astfel încât să fie unifomă, iar peste se pun vișinele. Se bagă la cuptor timp de 30 de minute, iar mai apoi se verifică cu scobitoarea. După ce s-a copt, se scoate și peste ea se presară zahăr pudră.