Cum se prepară cea mai sănătoasă prăjitură cu ciocolată. Un desert din doar trei ingrediente
Dacă ai pofta de ceva dulce și sănătos, noi îți propunem să încerci această rețetă de prăjitură cu ciocolată. Pentru a o prepara ai nevoie de doar trei ingrediente, iar modul de preparare este unul foarte simplu și rapid. După ce vei încerca acest desert îți vei dori să îl faci din nou și din nou.
- Rețetă de prăjitură cu ciocolată
- Ai nevoie de doat trei ingrediente
- Nu ai nevoie de ouă și nici de făină
Această prăjitură cu ciocolată poate fi savurată și de cei mici pentru că este sănătoasă, fiind îndulcită doar cu banane, fără să aibă adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali. De asemenea, nu conține nici gluten, nici lactate și nici ouă.
Rețetă de prăjitură cu ciocolată
Ingrediente:
- 3 banane foarte coapte
- 120 g unt de nuci (migdale/ arahide/ caju/ semințe de floarea-soarelui)
- 40 g pudră de cacao
Mod de preparare:
- preîncălzește cuptorul la 180°C
- pune hârtie de copt într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm
- zdrobește bananele coapte până devin piure într-un castron și apoi adaugă untul de nuci și amestecă până când vei obține un amestec omogen
- cerne apoi pudra de cacao, încorporează cu amestecul de banane și transferă compoziția în tava pregătită
- pune totul la cuptor pentru aproximativ 22-30 de minute
- lasă apoi să se răcească complet până ajunge la temperatura camerei înainte de a-l tăia felii, scrie hellotaste.ro.
Poftă bună!
Bananele au o mulțime de beneficii pentru sănătate
Bananele sunt fructe proaspete, versatile și relativ ieftine. Sunt pline de nutrienți esențiali și pot beneficia de pierderea în greutate, digestie și sănătatea inimii. Conțin o cantitate suficientă de carbohidrați, apă, fibre și antioxidanți, dar puține proteine și fără grăsimi.
De asemenea, bananele sunt bogate în fibre solubile. În timpul digestiei, fibrele solubile se dizolvă în lichid pentru a forma un gel. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la textura ca un burete a unei banane. Bananele necoapte (verzi) conțin și amidon rezistent, un tip de fibre pe care corpul tău nu le digeră. Împreună, aceste două tipuri de fibre pot ajuta la moderarea nivelului de zahăr din sânge după mese și la reglarea poftei de mâncare, încetinind golirea stomacului.