De ce este bine să pui bicarbonat de sodiu în chiftele. Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Chiftele se numără printre preparatele care se regăsesc pe mesele românilor, dat fiind faptul că sunt ușor de pregătit, dar și delicioase. În funcție de zonă, există mai multe rețete, dar din niciuna nu ar trebui să lipsească bicarbonatul de sodiu.
- Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret pentru chiftele delicioase
- Motivul pentru care ar trebui să îl integrezi în rețetă
Atunci când prepari chiftele, nu ai cum să dai greș și reușești să îi mulțumești chiar și pe cei mai mofturoși la capitolul mâncare. Doar că, pentru a obține chiftele delicioase este bine să pui în amestec și puțin bicarbonat de sodiu.
Acest ingredient le va oferi acea textură pufoasă și vei obține astfel gustul copilăriei. În plus, vei observa că, după ce le scoți din tigaie, chiftele nu se vor usca.
Cea mai simplă rețetă de chiftele
Dacă nu știi ce să mai pregătești pentru cei dragi, în rândurile de mai jos, vei regăsi ingredientele de care ai nevoie pentru un preparat delicios, dar gătit rapid.
Ingrediente:
- doi morcovi de mărime medie;
- o ceapa de mărime medie;
- 4-5 căței de usturori de mărime medie;
- două lingurițe de sare;
- o linguriță de piper;
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă carnea de porc cu mărar, pătrunjel și ceapa tocată. Mai apoi, se pisează și cățeii de usturoi, care se pun peste compoziție, împreună cu morcovul ras, dar nu înainte de a stoarce zeama.
Se amestecă bine, iar în această etapă, se pune și jumătatea de linguriță de bicarbonat de sodiu, care trebuie dizolvat înainte în apă, împreună cu un praf de sare. După gust, se pune și piper, iar mai apoi se amestecă bine.
Ulterior, poți opta pentru a prăji chiftele în uleiul încins din tigaie sau să le lași la cuptor. Dacă alegi această variantă, este bine să le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și să lași chiftele la cuptor, pentru 18 - 20 de minute.