Cum să prepari cel mai delicios mujdei de usturoi cu ajutorul unei sticle de plastic. Nu ai nevoie de alte ustensile
![Georgiana Prodan](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/georgiana-prodan-1619422135.jpg)
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 27.07.2022 la 20:32
Actualizat pe 27.07.2022 la 20:32
Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume. În aceeași familie se află și ceapa, prazul, arpagicul și eșalota. Se disting prin aroma lor înțepătoare și totodată delicioasă față de alte legume. Românii obișnuiesc să consume mujdei de usturoi de obicei la prânz sau la cină, dar stați să vedeți cea mai simplă rețetă! Cu siguranță doar așa vei face mujdeiul de azi înainte.
- Cel mai rapid și delicios mujdei de usturoi
- Nu ai nevoie decât de 60 de secunde
- Usturoiul poate reduce riscul de boli de inimă
Usturoiul conține compus activ numit alicină. Acest compus care conține sulf îi conferă usturoiului mirosul înțepător și gustul distinctiv. Acțiunea de tocare sau zdrobire a usturoiului stimulează producția de alicină.
Cum să prepari cel mai delicios mujdei de usturoi
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios mujdei sunt următoarele: usturoi, sare, un strop de ulei, apă. Mujdeiul de usturoi va fi gata într-un singur minut, fără prea mult efort.
În plus, ai nevoie de o sticlă de plastic, goală, spălată foarte bine înainte. Toate ingredientele se introduc în sticlă și se închide bine sticla. Se lovește sticla de o suprafață dură și rezistentă timp de câteva minute.
În momentul în care usturoiul s-a transformat într-o pastă, se mai agită o dată conţinutul sticlei apoi se toarnă într-un bol de dimensiuni mici. Mujdeiul tău este gata. Așadar, în mai puțin de două minute, poți pregăti un sos de-a dreptul delicios.
Usturoiul poate reduce riscul de boli de inimă
Cercetătorii au descoperit că usturoiul are un potențial de a reduce riscul de boli de inimă și de a ajuta la gestionarea nivelului de colesterol. Usturoiul acționează ca un anticoagulant și, în acest mod, reduce riscul de atacuri de cord.
De asemenea, usturoiul poate scădea tensiunea arterială prin capacitatea sa de a lărgi vasele de sânge, permițând sângelui să curgă liber. Cantitatea zilnică recomandată de usturoi este de jumătate de cățel.
În multe țări, usturoiul a fost folosit în scopuri medicinale încă de acum mai multe secole. Usturoiul oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, atât crud, cât și gătit. Studiile indică faptul că usturoiul era folosit încă de atunci când au fost construite piramidele din Giza, acum aproximativ 5.000 de ani.
Citește și: Rețetă de pește cu mujdei ca în Delta Dunării. Trebuie neapărat să o încerci