Rețetă de pește cu mujdei ca în Delta Dunării. Trebuie neapărat să o încerci
Publicat pe 01.06.2022 la 11:24 Actualizat pe 01.06.2022 la 11:29
Gătești des pește cu mujdei de usturoi, dar nu ai idee cum să-l pregătești exact ca în Delta Dunării? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci.
- Rețetă de pește cu mujdei ca în Delta Dunării
- Un preparat delicios care trebuie încercat
Știucă umplută - rețetă ca în Delta Dunării
Ingrediente:
-o știucă
-douaă felii de franzelă
-o ceapă
-pătrunjel
-2-3 ouă
-lapte
-sare
-piper
Mod de preparare:
Știuca se curăță de solzi, se face o tăietură circulară la baza capului, pe burtă, prin care se scot mațele. Se spală peștele, inclusiv în interior, apoi se bate cu latul lamei cuțitului astfel încât să se desprindă mai ușor pielea de carne. Se continua apoi taietura initiala, dar se taie doar pielea de jur imprejurul capului. Când rulăm pielea până la coadă tăiem și osul.
Se desprinde carnea rămasă pe piele, apoi se dă cu puțină sare și se întoarce la loc. Se taie capul paștelui și se trece la desprinderea cărnii de pe oase. Carnea știucii se trece prin mașina de tocat, împreună cu cele două felii de franzelă înmuiate în lapte și stoarse foarte bine.
Ceapa se taie și se călește puțin în ulei, apoi ceapa împreună cu verdeața se dau prin mașina de tocat. Peste compoziția obținută se adaugă ouăle, sarea și piperul și se amestecă foarte bine cu mână.
Cu compoziția obținută se umple uniform pielea peștelui cu ajutorul unei linguri, apoi se coase la capăt. Cu ajutorul unui ac se înțeapă din loc în loc știuca, se unge cu puțin ulei sau unt și se introduce la cuptor 50-60 minute împreună cu capul la foc nu prea mare ca să nu crape. Se scoate din cuptor, se taie partea unde a fost cusută, se atașează capul și se ornează cu lămâie, verdeață și legume. Se servește rece ca aperitiv sau caldă ca fel principal cu legume natur.
Mujdei de usturoi - rețetă ca în Delta Dunării
Ingrediente:
-usturoi
-zeama de la ciorba de pește sau lămâie
-ulei
-sare
Mod de preparare:
Usturoiul se curăță, se zdrobește, se freacă cu sare și se adaugă treptat ulei, amestecând foarte bine până când obțineți o compoziție ca cea a maionezei. Este foarte important ca totul să se facă într-un vas de ceramică, iar amestecarea se face cu o lingură de lemn. Maioneza de usturoi se drege cu zeamă din ciorbă de pește, rezultând un mujdei de usturoi original. Dacă nu aveți zeamă de pește, atunci dregeți cu lămâie.
Citește și: File de cod în sos de roșii și capere. Rețetă ca la malul mării