File de cod în sos de roșii și capere. Rețetă ca la malul mării
Publicat pe 17.05.2022 la 22:20 Actualizat pe 17.05.2022 la 22:20
Rețeta de file de cod cu sos de roșii și capere este o rețetă pescărească, foarte apreciată de iubitorii de pește. Acest preparat este extrem de delicios și foarte căutat în restaurantele de la malul mării. Se prepară simplu și merită fiecare minut petrecut în bucătărie.
- File de cos cu sos de roșii și capere
- Cum se prepară această rețetă
Fileul de cod cu sos de roșii și capere este felul de mâncare preferat al amatorilor de pește. Pescarii pregătesc destul de des această rețetă și este nelipsită din meniul restaurantelor cu specific pescăresc și celor de la malul mării. Este un preparat foarte gustos care te va cucerii din prima.
Ingrediente
800 g file de cod
800 g roșii decojite (la conservă)
1 ceapă
1 ardei gras verde
30 g capere
50 g măsline verzi, fără sâmburi
20 g unt
1 linguriță amestec piper&lămâie
2 lingurițe de oregano
½ linguriță chilli piper cayenne
sare de mare
Mod de preparare
Tăiați ardeiul fâșii subțiri, iar ceapa tocați-o mărunt. Puneți 1 linguriță de unt într-o cratiță și căliți legumele până ceapa devine translucidă. Adăugați roșiile și aduceți totul la punctul de fierbere. . Tăiați caperele și măslinele și adăugați-le în sos împreună cu condimentele. Asezonați cu sare după gust fierbeți timp de aproximativ 8 minute. Între timp, tăiați fileul de cod în patru părți egale. Puneți untul rămas într-o tigaie și prăjiți scurt peștele pe ambele părți. Pune peștele într-o tavă și turnați sosul uniform peste el. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și gătiți aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C. Fileul de cod în sos de roșii și capere poate fi servit alături de o garnitură de orez. Poftă bună!