Urzici cu maioneză. Rețetă simplă și rapidă, de post
Publicat pe 17.04.2022 la 23:53 Actualizat pe 17.04.2022 la 23:53
Urzica este un remediu alternativ pe care oamenii îl folosesc din mai multe motive, inclusiv pentru reducerea durerii de artrită și tratarea alergiilor sezoniere. Unde mai pui că pot fi o gustare cât se poate de rapidă și delicioasă! Iată cum să prepari urzici cu maioneză în bucătăria ta!
- Rețetă de post
- Gustare delicioasă
- Cum să o pregătești la tine în bucătărie
În cotradictoriu, urzica are fire de păr ascuțite pe frunze. Aceste fire de păr conțin substanțe chimice, cum ar fi acidul formic și histamina, care pot irita pielea și pot provoca usturime, mâncărime și roșeață.
Urzici cu maioneză
Ingrediente:
3 căței de usturoi
4 linguri cu vârf de maioneză de casă
1 lingura hrean ras
1 kg urzici
Mod de preparare:
Alege urzicile frunză cu frunză (pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase). Spală-le în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită.
Se lasă pe foc până se fierb de tot (sau aproape, după cum preferi preferința). Se scurg de apă.
Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici. Pasează totul bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate.
Fă maioneza de casă. Adaug-o amestecului de mai sus.
Usturoiul se face mujdei și se pune la final. Ideal, se servește pe pâine de casă prăjită.
Citește și: Ciuperci umplute la cuptor. Rețeta Keto