REȚETE cu pește: Calcan la cuptor, cu mujdei din usturoi verde

REȚETE cu pește: Calcan la cuptor, cu mujdei din usturoi verde © diabetesfoodhub.org

Aveți poftă de ceva bun și nu știți ce să pregătiți pentru masa de prânz? Atunci rețeta noastră de azi este tot ce vă trebuie pentru a mânca ceva delicios și pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un preparat pe măsură. 

Pentru astăzi v-am pregătit o rețetă delicioasă! Este vorba de calcan la cuptor cu mujdei din usturoi verde, un adevărat deliciu și o masă pe cinste pentru prânz. Iată de ce aveți nevoie!

1 calcan (greutatea poate varia, dar pentru 4 persoane aveţi nevoie de un peşte de cca 2 kg)
1 legătură zdravănă de usturoi verde
sare marină grunjoasă, piper, ulei

Mod de preparare:

Calcanul se curăţă făcând o incizie pe burtă (partea cu pielea albă), în zona capului. Pe acolo scoateţi tot ce este în stomac şi îl spălaţi bine. Capul se taie, la fel şi coada şi ‘dantela’ de pe margini. Se taie în bucăţi cât de cât egale, dar tineţi cont că partea din jurul burţii va avea mai puţină carne. Va fi nevoie de un cuţit solid şi forţă.
Se şterge bine de apă, se asezonează cu sare şi piper, se ţine la rece.

Pregătiţi o mămăligă şi un mujdei din usturoiul verde.
Încingeţi grătarul (aici îl folosim pe cel din fontă). Preventiv, ungeţi peştele cu puţin ulei. Presăraţi sare grunjoasă pe grătar, apoi asezaţi calcanul. Pentru că bucăţile sunt groase şi pentru ca pielea îl protejează, va avea nevoie de puţin mai mult timp pentru a se pătrunde, faţă de alt pește.

Verificaţi dacă e gata cu vârful unui cuţit, cu care puteţi verifica dacă în interior carnea s-a făcut albă şi se desprinde uşor de pe oase.

Se dă la masă cu mujdei şi mămăligă (alternativ, merg şi nişte cartofi natur tăvăliţi prin pătrunjel, dar usturoiul nu poate lipsi!

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro