De ce se pune lapte peste carnea crudă. Trucul folosit de cei mai cunoscuți bucătari
Laptele poate fi ingredientul perfect pentru a marina carnea. El va reuși să frăgezească carnea și să-i ofere un gust bun, dar și modul în care este preparată va conta foarte mult.
- De ce se pune lapte peste carnea crudă
- Trucul folosit de cei mai cunoscuți bucătari
Cei mai renumiți bucătari au început să dezvăluie din secretele lor publicului larg, iar gospodinele aleg să le urmeze sfaturile. Pentru o carne cât mai fragedă și suculentă se pune lapte peste și se lasă la marinat.
Laptele face carnea mai suculentă
Pentru a mânca o friptură delicioasă, fragedă și suculentă, ai nevoie de un stil aparte de gătit, dar și de metoda de marinat folosită. Bucătarii cunoscuți au dezvăluit unul dintre secretele lor în ceea ce privește prepararea cărnii. Aici se adaugă diverse condimente și ierburi aromatice pentru un gust de excepție.
La restaurante mereu vom găsi o carne delicioasă fiindcă bucătarii aleg să folosească un truc simplu, marinarea în lapte. El poate fi făcut și acasă, iar rezultatul va fi la fel de gustos.
Când vrei să gătești carne, ai nevoie să fii atent la câteva reguli simple. Prima dată avem prospețimea sa, aici se verifică termenul de valabilitate, textura sau mirosul. Al doilea este modul în care se marinează, precum condimente sau uleiul pe care îl folosim. Temperaturi și timpul de gătire al cărnii este diferit în funcție de tip și de grosimea bucății folosite.
Laptele, ingredientul perfect pentru marinat
Laptele este un ingredient bun pentru a-l folosi la marinatul cărnii. El conține acizi lactici și ajută la frăgezimea cărnii, iar calciul va activa enzimele care ajută la acest proces. Dacă nu ai lapte, poți folosi kefir sau iaurt.
Carnea se lasă la marinat în lapte timp de minim 2 ore, în frigider. Dacă se poate, las-o peste noapte timp de 12 ore. Zaharurile conținute se vor carameliza în timpul coacerii și vor forma o crustă delicioasă.
Laptele îl poți folosi și pentru ficățeii de pui. Ei se marinează timp de minim 4-5 ore în lapte alături de usturoi și ierburi, pentru a scăpa de gustul amar.