Dulceață de coacăze roșii. Un deliciu pentru toți cei dragi ție
Este perioada anului în care gospodinele fac ultimele preparate pentru cămara lor, iar o dulceață bună nu poate să lipsească dintre ”dulciurile” puse la păstrare pentru iarnă. Dulceața de coacăze roșii este o variantă excelentă, prea puțin populară pentru cât de delicioasă e.
- Dulceață de coacăze roșii
- Cum se prepară corect
Din punct de vedere nutrițional, coacăzele, roșii sau negre, sunt bogate în fibre, sărace în grăsimi și calorii. Aceste fructe reprezintă un remediu excelent pentru anemii, insomnie sau oboseală cronică. De aceea, ele alcătuiesc o gustare sănătoasă în orice moment al zilei. Sub formă de dulceață sunt perfecte pentru micul dejun din zilele de iarnă.
Dulceață de coacăze roșii
Te poți bucura de gustul aromat al coacăzelor în orice moment al anului. Cu rețeta potrivită de dulceață de coacăze roșii, cămara ta va avea dulcele pe care ți-l dorești, în orice sezon.
Ingrediente
2 kg coacăze roșii
1,5 kg zahăr
1 litru apă
2 lămâi
Mod de preparare
Primul pas este să spălăm bine coacăzele în apă rece. Se înlătură boabele moi ori stricate. Se lasă la scurs. Totodată, într-un vas încăpător se pune apa și zahărul pe foc și se amestecă până zahărul se dizolvă complet și se transformă în sirop.
Peste siropul obținut se adaugă și zeama de la lămâi împreună cu coacăzele și se lasă pe foc până când coacăzele încep să plutească deasupra. Se amestecă continuu pentru a evita să se prindă dulceața de vas.
Când dulceața este gata, se lasă să se răcească. Se pune apoi în borcane curate și sterilizate, se pun capacele deasupra și se depozitează într-un loc întunecos, ferit de razele soarelui.