Fajita cu pui și orez după rețeta lui Chef Horia Manea. Pașii pe care să îi urmezi pentru a găti un preparat delicios
Publicat pe 24.06.2025 la 11:58 Actualizat pe 24.06.2025 la 11:58
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, cartofi dulci cu ierburi și usturoi, un fel principal, fajita cu pui și orez, şi un desert, înghețată.
- Cum prepari fajita cu pui și orez după rețeta lui Chef Horia Manea
- Pașii pe care să îi urmezi pentru a găti un preparat delicios
Cartofi dulci cu ierburi și usturoi
Ingrediente:
- Cartofi dulci
- Unt
- Ulei de măsline
- Cimbru
- Rozmarin
- Boia dulce
- Sare
- Piper
- Usturoi
- Apă
Mod de preparare:
Cartofii se taie rondele și se asezonează cu ulei de măsline, unt topit, sare, piper, boia dulce și ierburi. Cartofii se mută într-o tavă cu ulei de măsline. Se lasă la cuptor pentru 12 minute, la 200 de grade. Apoi, se adaugă apă sau supă de legume, usturoi, și se introduce la cuptor pentru încă 10 minute.
Fajita cu pui și orez
Ingrediente:
- Piept de pui
- Orez
- Usturoi
- Boia afumată
- Ceapă roșie
- Ardei gras
- Roșii
- Pastă de tomate
- Apă
- Brânză Cheddar
- Maioneză
- Sos picant
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Mod de preparare:
Puiul se asezonează cu sare, piper și usturoi. Se pune la prăjit în ulei de măsline. Peste, se adaugă ceapa, ardeiul gras, roșiile, pasta de tomate și apa. Apoi, se adaugă orezul și usturoiul. Se presară pătrunjel proaspăt, cheddar și sosul picant.
Înghețată cu fructe de pădure
Ingrediente:
Fructe de pădure
Iaurt grecesc
Sirop de arțar
Lapte condensat
Banană
Mod de preparare:
Într-un chopper se amestecă fructele, laptele condensat, banana, siropul de arțar și iaurtul grecesc. Compoziția se mută într-un recipient și se lasă minim două ore la congelator.