Înghețată de căpșuni cu iaurt și banane. Rețeta unui desert răcoritor, ideal pentru zilele de vară
Căldura toridă de afară ne ține în casă, mai ales în orele de vârf, când specialiștii nu recomandă absolut deloc ieșirea afară, astfel că dacă vrei să te răcorești sau ai pofte de o înghețată este timpul să o faci chiar tu și să nu mai stai cu gândul la cea din supermarket. Iată cum se prepară înghețata de căpșuni cu iaurt și banane. Este un adevărat deliciu!
- Înghețată făcută în casă
- Cel mai răcoritor desert
Ce-i drept, pe astfel de temperaturi deserturile nu sunt la mare căutare, cu excepția celor răcoritoare precum înghețata făcută în casă. Sunt numeroase variante, însă cea cu căpșuni, iaurt și banane întrece orice așteptare.
Înghețată cu căpșuni, iaurt și banane
Te-ai săturat de înghețata din magazine și ce de cele clasice și vrei să încerci ceva nou!? Este timpul să vezi cum se prepară înghețata de căpșuni cu iaurt și banane. Îți garantăm că o să fie pe lista ta de deserturi favorite.
Ingrediente:
- 300 gr banane bine coapte
- 500 gr căpșuni
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 100 ml iaurt
- 100 gr zahăr
- 1 linguriță extract vanilie
Mod de preparare:
Suntem siguri că atunci când vine vorba de o înghețată de casă numeroase gospodine se duc cu gândul că este o rețetă complicată, mulțumindu-se cu cele din magazine, însă adevărul nu este deloc așa.
Înghețata de căpșuni cu banane și iaurt se face extrem de repede, astfel că tot ceea ce trebuie să faci este să mixezi bananele și căpșunile până ai obșinut o compoziție omogenă, iar apoi într-un alt vas să mixezi smântână pentru frișcă cu zahăr și iaurt până rezultă o spumă densă.
Mai este doar un pas, și anume să adaugi compoziția cu frișcă peste cea de căpșuni, extract de vanilie și să mixezi până când s-a omgenizat. Se pune apoi în formele dorite și se lasă la rece pentru minim 4 ore, iar apoi poate fi servită alături de cei dragi. Poftă bună!