Rețetă de înghețată de prune. Desertul care va încânta orice pofticios
Publicat pe 16.07.2022 la 23:08 Actualizat pe 16.07.2022 la 23:08
Cei mici îți cer să le gătești înghețată, deoarece consideră că este mai sănătoasă decât cea din comerț, iar tu ai rămas în „pană” de idei? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de înghețată de prune. Este desertul care va încânta orice pofticios și nu este deloc greu de preparat! Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în pregătirea ei.
- Cum se pregătește înghețata de prune
- De ce ingrediente avem nevoie
Rețeta de înghețată de prune este preparatul pe care cei mici îl vor adora Este o rețetă ușoară, care nu te va face să petrecți prea mult timp prin bucătărie și care îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și modul de preparare!
Înghețată de prune - rețetă
Ingrediente:
-450 gr de prune coapte, curățate de sâmburi și împărțite în patru bucăți
-125 gr de zahăr tos
-4 gălbenușuri de ou
-125 gr de zahăr pudră
-280 ml de frișcă lichidă
Mod de preparare:
Se pun prunele cu zahărul într-o oală, cu 300 de mililitri de apă. Se lasă la fiert să dea în clocot, apoi se acoperă oala și se lasă la fiert pentru încă 10 minute, până când se înmoaie prunele. Din prune se face piure și se lasă la răcit pentru aproximativ 30 de minute.
Se pun gălbenușurile de ou într-un vas și se adaugă peste ele 100 de grame de zahăr pudră, apoi se pun la bain-marie. Se bat bine până când amestecul s-a încălzit în vasul de la căldură, apoi continuați să le bateți cu mixerul până când își triplează volumul. Lăsați amestecul să se răcească.
Se bate frișca bine cu restul de zahăr pudră, apoi se adaugă peste această compoziție piureul de prune și amestecul gălbenușurilor de ou. Se bat ușor cu ajutorul unui tel. Se toarnă amestecul într-un vas de plastic sau în orice doriți și se bagă în congelator, amestecând din două în două ore, până se întărește suficient. Înghețata se poate ține în congelator peste noapte.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu brânză și căpșuni. Un desert delicios pentru zilele de weekend