Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mâncarea de mazăre. Așa îi dai cel mai bun gust
Printre preparatele simple, dar delicioase se numără mâncarea de mazăre. De aceea, dacă vrei să gătești această rețetă, nu trebuie să uiți de un ingredient pe care trebuie să îl adaugi. Așa vei obține un gust delicios.
- Ce ingredient trebuie să pui în mâncarea de mazăre
- Detaliul care face preparatul delicios
Fie că este vorba de mâncarea de mazăre care conține doar legume ori de varianta cu carne, preparatul se gătește rapid și poate fi o idee de prânz sau cină ușor de făcut.
De aceea, în rândurile de mai jos vei regăsi ce ingredient trebuie să adaugi în mâncarea de mazăre, pentru un gust delicios.
Ingredientul care nu trebuie să lipsească din mâncarea de mazăre
Fiind vorba de un preparat simplu, condimentele sunt cele mai importante pentru a da gust preparatului.
Mai exact, atunci când este aproape gata, este bine să fie adăugată o linguriță de boia dulce, acesta fiind condimentul de bază pentru mâncarea de mazăre.
Cea simplă rețetă de mâncare de mazăre
Ingrediente:
- 500 g mazăre
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 50 ml ulei
- 1 legătură mărar
- 1 lingură bulion
- 1 lingură amidon
- sare, piper
- boia dulce
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se curăță morcovii și ceapa, iar mai apoi se taie cubulețe. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins, iar după câteva minute, pot fi adăugate și legumele. Se lasă pe foc până ceapa devine translucidă.
Ulterior, se adaugă și mazărea. Dacă folosești legume la borcan, este indicat să lași mazărea la scurs și abia mai apoi să o integrezi în preparat.
Se adaugă apă cât să acopere legumele, împreună cu foile de dafin, cimbrul, sarea, piperul și boia dulce.
Se mai lasă la foc până când legumele sunt fierte în totalitate și se acoperă cu un capac. După câteva minute, se pune și pasta de roșii și se mai lasă pe foc.
Între timp, poate fi pregătit rântașul, format dintr-o lingură de amidon și câteva linguri de apă. Amidonul poate fi înlocuit cu câteva linguri de făină.
Se adaugă peste mazăre și se mai lasă la fiert, iar la final, se decorează cu mărar proaspăt tocat.