Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mazăre înainte de a o pune la fiert. Trucul care te va ajuta în bucătărie
Publicat pe 26.07.2022 la 15:38 Actualizat pe 26.07.2022 la 15:38
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care ajută la foarte multe lucruri, mai ales în bucătărie. El ajută chiar și la curățarea suprafețelor și a altor lucruri. De asemenea, este folosit și în gătire. Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu poate fi adăugat în apa de fierbere și are efecte nebănuite. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mazăre înainte de a o pune la fiert.
- Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mazăre la fiert
- Trucul care te va ajuta de acum în colo
Mazărea este un aliment foarte des întâlnit în bucătărie. Gătirea boabelor de mazăre uneori este o provocare și mai ales faptul că prin fierbere, multe fibre pot fi eliminate. Ei bine, în această problemă bicarbonatul de sodiu este salvarea.
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în mazăre
Cercetătorii americani au făcut un experiment și au pus la fiert aceeași cantitate de mazăre în două oale diferite. Într-una dinele a adăugat bicarbonat de sodiu, iar în cealaltă nu. Ei bine, timpul de fierbere a fost redus cu 17 minute . Aceștia au folosit 22g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100g de mazăre. În recipientul în care mazărea a fost cu bicarbonatul de sodiu, ea a fiert numai 8 minute, iar cealaltă a fiert de 17 minute.
Pe de altă parte, vitaminele din mazăre nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat. Bicarbonatul este foarte bun și pentru carnea care este mai tare. Ea poate fi frăgezită dacă este pusă la fiert cu un praf de bicarbonat de sodiu sau cu puțin oțet în apă.