Live acum Viaţa fără filtru - Înfiltraţi în culise (r)
Prime time 19:00/ Petrecem in familie (r)
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Adriana Bahmuțeanu a ajuns la capătul puterilor. Vedeta trage la răspundere Protecția Copilului: „Le mai fac încă o plângere”
  • Adriana Bahmuțeanu a ajuns la capătul puterilor
  • Vedeta trage la răspundere Protecția Copilului
Stiri interne
Cum a reacționat un american, după ce a văzut prețurile dintr-un supermarket din România: ”Nu-mi vine să cred” | FOTO
  • Un american a fost surprins de prețurile din România
  • Cât l-au costat cumpărăturile
Horoscop zilnic
Horoscop sâmbătă, 31 mai 2025: Leii vor avea multe idei
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 31 mai 2025
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Showbiz intern
Gabriela Cristea a ajuns cu fiica ei la medic. Ce a pățit micuța la școală: „Nu mă panichez la prima lovitură”
  • Gabriela Cristea a ajuns cu fiica ei la medic
  • Ce a pățit micuța la școală
Showbiz intern
Ce a postat actualul partener al lui Marilu Dobrescu, după scandalul de pe Internet! Influencerița este cu el în Australia | FOTO
  • Unde s-a dus Marilu Dobrescu, după dezvăluirile momentului
  • Influencerița este cu iubitul ei
Showbiz intern
Luis Lazarus urmează să devină tată din nou! Primele imagini cu burtica de gravidă a iubitei lui | FOTO
  • Iubita lui Luis Lazarus este însărcinată
  • Cum arată iubita lui cu burtica de gravidă
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
16 vecini de pe o stradă devin peste noapte cu 200 de milioane de dolari mai bogați
recomandare pe antena3.ro
O femeie care săpa în grădină a descoperit o comoară incredibilă. Înainte găsise un indiciu, dar n-a știut să-l interpreteze
recomandare pe antena3.ro
Un sportiv și-a făcut cont pe OnlyFans ca să aibă bani pentru Olimpiadă și acum a fost suspendat: „Am încremenit, asta e viața mea”
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe playtech.ro
Temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în România. Vine vara cu adevărat, spun meteorologii
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
recomandare pe redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
4 Zodii renasc în iunie 2025: Ce le aduce Jupiter în Rac și Venus în Taur
recomandare pe a1.ro
Orlando Zaharia, prima reacție în mediul online după ce cuțitul său de aur a câștigat sezonul 15 Chefi la cuțite. Ce a transmis