Live acum Spynews TV Live
Prime time 19:00 Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Cine este logodnica lui Adi Vasile, prezentatorul de la Survivor! Delia arată demențial
  • Adi Vasile va prezenta Survivor
  • Cine este logodnica lui, Delia
Showbiz intern
Cine este Adi Vasile, noul prezentator de la Survivor! Îl vezi din ianuarie pe Antena 1
  • Cine este Adi Vasile, noul prezentator de la Survivor
  • Din ianuarie va fi pe micile ecrane
Emisiuni TV
Cine va prezenta Survivor la Antena 1, din ianuarie 2026
  • Antena 1 a anunțat prezentatorul Survivor
  • Cine va fi la cârma celui mai iubit show de acţiune de pe planetă
Showbiz intern
Văduva lui Mihai Leu, mesaj emoționant de 1 Decembrie: „Mi l-ai luat prea devreme...”
  • Anna Leu a postat un mesaj plin de emoție pe rețelele de socializare
  • Ce a transmis văduva fostului pugilist
Emisiuni TV
Chefi la cuțite, 1 decembrie 2025. Premieră în cadrul emisiunii. Patru prieteni au venit să gătească împreună. Care a fost verdictul juraților
  • Patru prieteni au gătit împreună, la Chefi la cuțite
  • Cum s-au descurcat
Showbiz intern
Cornelia Rednic a schimbat prefixul! Artista a împlinit 50 de ani și a organizat o petrecere pe cinste
  • La 50 de ani, Cornelia Rednic a organizeat o petrecere de neuitat
  • Artista a schimbat prefixul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Marş la Moscova". Discursul lui Călin Georgescu, întrerupt de un protestatar furios la Alba Iulia
recomandare pe as.ro
Au început cu un butic de 16 mp şi acum investesc milioane într-o afacere! Fac fericiţi sute de mii de români
Romania TV
Doliu uriaș în MApN, înainte de Ziua Națională! A murit Cătălin Emanuel Buculei! Bietul de el... era așa tânăr: Un camarad de nădejde și un adevărat coleg
Romania TV
Nici nu bănuiţi! Cine e femeia excentrică de la parada militară de la Arcul de Triumf. A stat lângă Nicuşor Dan
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
Marii absenți de la parada de 1 Decembrie 2025. Cine a lipsit de la Ziua Națională a României
recomandare pe playtech.ro
Gestul pe care l-a uitat Nicușor Dan la parada de 1 Decembrie. Românii l-au taxat imediat
recomandare pe redactia.ro
Nicusot Dan , gest RAR la PARADA!! Nu s-a mai intamplat asta cu un presedinte in ultimii ani
recomandare pe redactia.ro
Flavia Grosan a murit. Declaratia HALUCINANTA facuta inainte sa se stinga
recomandare pe Ciao.ro
Nimeni nu e fără de păcat! Vedetele din România care ţin postul Crăciunului pentru iertare
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Ce a văzut toată lumea după ce prezentatoarea TV s-a întins prea tare. „Mi s-a rupt bluza”
recomandare pe bzi.ro
Denise Rifai a făcut furori la evenimentul Adinei Buzatu! Toate privirile au fost îndreptate către ea! – GALERIE FOTO
recomandare pe bzi.ro
Andra Gogan și-a văzut visul cu ochii: Videoclipul alături de Shakira a devenit viral!
recomandare pe dailybusiness.ro
Propaganda comunistă prinde pe TikTok. 130 de milioane de vizualizări din doar 200 de postări
recomandare pe dailybusiness.ro
Incendiu la un depozit de muniție în Dâmbovița. 25 de persoane evacuate
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 17–23 noiembrie 2025: Perioada marilor revelații!
recomandare pe a1.ro
Cine e femeia cu pălărie galbenă care a atras toate privirile la parada de 1 decembrie 2025. Toți ochii au fost îndreptați spre ea