Live acum
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Insula Iubirii. Ella Vișan și ispita Teo, apropieri tot mai evidente. Cei doi și-au aruncat priviri provocatoare și au avut o discuție interesantă: "Poate-mi place să mă joc cu focul..." 
  • Ella Vișan și ispita Teo și-au dat frâu liber sentimentelor
  • Cei doi și-au aruncat priviri provocatoare și au avut o discuție interesantă
Showbiz intern
Mihai Trăistariu, țepuit în plin sezon. Ce i-au făcut cei care au închiriat apartamentele! Cântăreţul tună şi fulgeră
  • Mihai Trăistariu a fost păcălit pe litoral
  • Turiștii i-au dat țeapă și nu au mai plătit
  • Declarații exclusive
Showbiz intern
Problemele cu care se confruntă Amna în vacanța cu fiul său! Ce se întâmplă pe insula pe care petrece artista
  • Problemele cu care se confruntă Amna
  • Ce se întâmplă pe insula pe care petrece artista
  • Declarații exclusive
Showbiz intern
Alina Sorescu reacționează după declarațiile lui Cătălin Botezatu despre fostul ei soț! Designerul și artista au stat față în față
  • Alina Sorescu reacționează
  • Cătălin Botezatu a vorbit despre rolul său în fosta relație
  • Designerul și artista au stat față în față
Stiri interne
Decizie de ultimă oră în dosarul asasinatului cu bombă de la Arad | Trădați de aliați
  • Fiica lui Ioan Crișan și complicii ei rămân în spatele gratiilor
  • Ieri, judecătorii au respins cererile în care aceștia solicitau arest la domiciliu
  • Complicii Laurei Dronca au rămas fără avocați
Stiri interne
Răsturnare de situație în dosarul lui Traian Băsescu | Chemat la Curtea de Apel
  • Procesul în care Băsescu este citat alături de SRI o ia de la capăt
  • Bucureșteanul care i-a dat în judecată nu se lasă
  • Băsescu este chemat la Curtea de Apel București pe 19 septembrie
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Şofer din Bucureşti, filmat cum vrea să le dea o lecţie pietonilor care trec pe roşu şi accelerează spre ei
recomandare pe as.ro
Milionarul român cu trei pensii, dezvăluiri şocante! Ce s-a întâmplat în biroul său: “Nu e bine să mă apuc acum să vorbesc”
Romania TV
Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri cutremurătoare despre problemele pe care le are cu copiii lui, ”Mi-a rupt sufletul în mine!”
Romania TV
Ada Galeș are cancer. Celebra actriță a fost operată: Încerc să îmi acopăr gaura dintre nas și gură pe care o am. Am ochii în lacrimi și mi-e frică
recomandare pe antena3.ro
VIDEO În Grecia, două turiste au trăit momente de groază când și-au dat seama că erau urmărite de un mistreț, în mare
recomandare pe antena3.ro
O femeie a fost plătită de firma la care lucra timp de 20 de ani fără să facă nimic. Nemulțumită, a dat compania în judecată
recomandare pe antena3.ro
O vedetă de pe TikTok și-a rupt coloana vertebrală încercând provocarea cu stiletto a lui Nicki Minaj. Mariana născuse recent
recomandare pe playtech.ro
Nina Iliescu, în stare gravă! Soţia fostului preşedinte a primit vestea tristă a momentului de la cine nu se aştepta
recomandare pe playtech.ro
Femeia cunoscută care a făcut un gest superb în fața sicriului lui Iliescu! Emil Constantinescu a uimit cu reacţia de la Palatul Cotroceni
recomandare pe redactia.ro
Suma neașteptată pe care David Popovici o încasează după aurul mondial la natație
recomandare pe redactia.ro
Detaliul care schimbă totul în cazul morții lui Felix Baumgartner. Ce s-a descoperit pe camera video a austriacului
recomandare pe Ciao.ro
Cine este 'copilul secret' al lui Ion Iliescu! El moștenește toate bunurile
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Reacția prezentatoarei TV, care are un iubit cu 11 ani mai tânăr, după ce a fost acuzată că e „vulgară”
recomandare pe bzi.ro
Medicul care a încercat să-l salveze pe Felix Baumgartner rupe tăcerea. „S-a prăbușit ca o rachetă”
recomandare pe bzi.ro
Piedone demască „super-ofertele” înșelătoare din Profi: Cum sunt păcăliți clienții cu promoțiile 5+1 la bere
recomandare pe dailybusiness.ro
Scandal la SJU Satu Mare. Mâncarea pacienților declanșează un conflict de proporții cu Ministrul Sănătății
recomandare pe dailybusiness.ro
„Ești ceea ce le servești pacienților tăi”. Alexandru Rogobete critică dur mâncarea din spitale
recomandare pe Jurnalul.ro
Portalul Leului din 8 August deschide poarta miracolelor pentru fiecare zodie: Află ce binecuvântări îți aduce acest eveniment cosmic
recomandare pe a1.ro
Povestea cutremurătoare de viață a doamnei Cristiana de la Mireasa. Și-a pierdut fiul anul acesta și se luptă cu o boală cruntă. De ce a decis să poarte o perucă: „Dacă mă vedeți noaptea cu un baticuț pe cap…”