Live acum Meniu de vedeta
Prime time
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern
Unde va fi înmormântat Gabriel Cotabiță. Mesajul transmis de familia artistului
  • Gabriel Cotabiță a murit la 69 de ani
  • Unde va fi înmormântat artistul
Horoscop zilnic
Horoscop luni, 25 noiembrie 2024: Berbecii vor avea zile pline de activitate
  • Horoscopul zilei de luni, 25 noiembrie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de luni
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Actualitate
Cine a intrat în turul al doilea la prezidențiale. Cei doi candidați care se vor lupta pentru fotoliul de la Cotroceni
  • Cine a intrat în turul al doilea la prezidențiale
  • Cei doi candidați care se vor lupta pentru fotoliul de la Cotroceni
Monden
Care sunt condițiile pentru care se ajunge in turul doi la alegerile prezidențiale. Ce prevede Constituția României
  • Care sunt condițiile pentru care se ajunge in turul doi la alegerile prezidențiale
  • Ce prevede Constituția României
Showbiz intern
TJ Miles nu a fost lăsat să voteze! Influencerul a solicitat ajutorul autorităților: „Cum e posibil?”
  • TJ Miles nu a fost lăsat să voteze!
  • Influencerul a solicitat ajutorul autorităților
Stiri interne
Cursa pentru Cotroceni - Exil Poll ora 21:00. Rezultate preliminare ale alegerilor
  • Cursa pentru Cotroceni - Exil Poll ora 21:00
  • Rezultate preliminare ale alegerilor
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cât de puternică este "Oreșnik", misterioasa rachetă nouă cu care Rusia a lovit Ucraina
recomandare pe as.ro
Cu ce se ocupă noua iubită a lui Bănel Nicoliţă! Tânără este o frumuseţe uimitoare
Romania TV
Zodiac chinezesc 2025. Marian Golea, previziuni sumbre pentru noul an: „Războaie, epidemii, trădări, certuri”
Romania TV
Vestea MOMENTULUI în showbiz. Culiță Sterp și Daniela Iliescu fac nuntă. Primele declarații. ''Ne-am hotărât de pe o zi pe alta''
recomandare pe antena3.ro
O profesoară a fost arestată după ce elevul ei i-a întins o capcană. Ce le-a mărturisit acesta polițiștilor
recomandare pe antena3.ro
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de a muri
recomandare pe antena3.ro
Bunica Gherghina din Teleorman, vedetă pe TikTok, va juca în noul film „Nosferatu”, alături de Bill Skarsgard și fiica lui Johnny Depp
recomandare pe playtech.ro
Secretul pentru cele mai pufoase clătite de post. Ies mult mai gustoase dacă adaugi acest ingredient în aluat
recomandare pe playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
recomandare pe redactia.ro
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu
recomandare pe redactia.ro
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
recomandare pe Ciao.ro
Încă o tragedie în familia lui Silviu Prigoană! A făcut AVC după ce omul de afaceri a murit
recomandare pe shtiu.ro
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
recomandare pe bzi.ro
Dan Diaconescu aruncă bomba! „Silviu Prigoană a fost ucis?!“
recomandare pe bzi.ro
Cum arată casa lui Valerie Lungu: Fanii au rămas uimiți când au văzut imaginile postate de influenceriță – GALERIE FOTO
recomandare pe dailybusiness.ro
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
recomandare pe dailybusiness.ro
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscop săptămânal, 25 noiembrie-1 decembrie 2024. Racii au parte de surprize. Leii se distrează. Scorpionii câștigă mai mulți bani
recomandare pe a1.ro
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat prezentatoarea Observator pe o geantă