Live acum Visul românesc – succes internațional
Prime time 19:00/ Petrecem in familie (r)
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Bogdan Mocanu, prima reacție după ce Jador a spus că a ieșit pozitiv la drugtest după ce a luat o pastilă de la el: „Cu așa prieteni...”
  • Bogdan Mocanu, vinovat pentru problema lui Jador?
  • Ce a declarat după ce cântărețul a spus că a ieșit pozitiv la drugtest după ce a luat o pastilă de la el
Beauty & Lifestyle
Un nou titlu de recunoaștere pentru o destinație de vis! Unde se găsește și când este sezonul potrivit pentru vacanță
  • Un nou titlu de recunoaștere pentru o destinație de vis!
  • Unde se găsește și când este sezonul potrivit pentru vacanță
Showbiz international
Pierdere uriașă pentru fanii Spiderman! Actorul a murit în somn în urmă cu puțin timp
  • Pierdere mare pentru fanii Spiderman!
  • Actorul a murit în somn în urmă cu puțin timp
Stiri interne
Exercițiu SEISM 2025. Ce se va întâmpla în cazul unui cutremur de amploare România: „Stare de alertă națională”
  • Exercițiu SEISM 2025
  • Ce se va întâmpla în cazul unui cutremur de amploare România: „Stare de alertă națională”
Beauty & Lifestyle
Unde se trăiește cel mai echilibrat. Țările care știu să păstreze balanța între carieră și timp liber
  • Unde se trăiește cel mai echilibrat
  • Țările care știu să păstreze balanța între carieră și timp liber
Stiri interne
Cea mai neașteptată „surpriză” de nuntă. Un bărbat a primit certificatul de căsătorie prin poștă, fără să participe la eveniment
  • Cea mai neașteptată „surpriză” de nuntă
  • Un bărbat a primit certificatul de căsătorie prin poștă, fără să participe la eveniment
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Momentul în care megaracheta Starship explodează în timpul unui test. SpaceX: "O anomalie majoră"
recomandare pe as.ro
Ilie Năstase divorțează! Ioana a depus actele la Judecătoria Constanța: “E vorba de agresivitatea verbală și fizică”
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
Romania TV
Nicuşor Dan, mesaj important pentru români înaintea desemnării premierului
recomandare pe antena3.ro
Sabrina Carpenter apare goală în revista Rolling Stone, în plin scandal despre coperta noului ei album. De ce se simt jignite femeile
recomandare pe antena3.ro
Patronul clubului „Expirat” din București a fost reținut pentru trafic de droguri
recomandare pe antena3.ro
Jeff Bezos îşi amână nunta de la Veneţia din cauza protestelor. De ce sunt în stare localnicii pentru a-şi apăra oraşul
recomandare pe playtech.ro
Ce trebuie să faci săptămânal cu trandafirii din grădină pentru a continua să înflorească. Aşa vei avea flori până toamna târziu
recomandare pe playtech.ro
Chin pentru Elena Udrea, în închisoare! Adrian Alexandrov a cedat, declarații dure despre viitorul familiei
recomandare pe redactia.ro
Răsturnare de situație. Cine va fi până la urmă premierul României. Nicușor Dan va face anunțul azi
recomandare pe redactia.ro
Cine este persoana care ar urma să devină premierul României. A aterizat deja la București și se va întâlni cu Nicușor Dan
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
„Cea mai frumoasă femeie pe care am văzut-o”, implicată în afacerea de 150.000.000 de euro
recomandare pe bzi.ro
Nicușor Dan bagă România în „RESET TOTAL”? Ce se pregătește în spatele ușilor închise de la Cotroceni?
recomandare pe bzi.ro
Jurnalistă româncă, victima unui caz șocant de abuz! Totul a fost dat în vileag!
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe dailybusiness.ro
Bacalaureat 2025: A început proba la Limba română pentru peste 100.000 de elevi
recomandare pe Jurnalul.ro
Finalul unei etape dificile: 3 Zodii scapă de probleme înaintea Solstițiului de Vară
recomandare pe a1.ro
S-au afișat notele de la BAC 2025! Află primul rezultatele de anul acesta. Model de cerere pentru vizualizarea lucrării sau pentru contestație