Live acum Mireasa. Capriciile iubirii
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad

De Andreea Stancescu.
Publicat pe 27.01.2023 la 10:55 Actualizat pe 27.01.2023 la 10:55

Chef Joseph Hadad le-a povestit fanilor săi despre unul dintre secretele sale. Ingredientul special se folosește în mai multe preparate, oferind o savoare delicioasă. Pe lângă gust, el ajută și la frăgezimea cărnii, dacă o vei ține la marinat înainte de a ajunge pe foc.

Facebook

Chef Joseph Hadad a împărtășit cu urmăritorii săi un secret din bucătărie care îl ajută să dea o savoare preparatelor și frăgezește carnea pentru un gust mult mai delicios.

Ingredientul secret folosit de chef Hadad

Alcoolul este foarte util în bucătărie, oferind o aromă diferită preparatelor. El se evaporă în timpul de gătire și nu aveți de ce să vă faceți probleme. Dacă le oferiți și copiilor, ar trebui să fiți atenți la cantitatea folosită, precum și la timpul în care mâncarea se ține pe foc.

„Băuturile dau aromă și aciditate mâncărurilor și în general știm că atunci când este pus la gătit, alcoolul se evaporă, lăsând în urmă doar gustul vinului, berii sau tăriei. Însă dacă vreți să mănânce și copiii sau să vă puteți urca apoi la volan liniștiți, trebuie să țineți cont de timpul de gătire și de restul ingredientelor. Alcoolul începe să fiarbă la 78 de grade. Dacă îl lași pe foc, se pierde cam 60% din el după 15 minute de gătire. După o oră pe foc, rămâne 25%, iar o tocană cu vin gătită la foc mic două ore jumate tot mai are o urmă de 5% alcool în ea, în vreme ce sosurile un pic trase la tigaie cu alcool (cum ar fi cel pentru scoici sau paste cu creveți), păstrează până la 85%“, a transmis chef Joseph Hadad.

Cu toate că alcoolul este folosit la în prepararea anumitor mâncăruri, trebuie să avem grijă la flambarea acestuia. Tehnica oferă o savoare și mai deosebită, dar este nevoie și de îndemânare. Lichidul se va turna dintr-un pahar, nu din sticlă, și trebuie să iei mai multe măsuri de precauție pentru a nu exista alte probleme.

„Pentru această tehnică trebuie să aveți grijă la măsurile de protecție. Nu o faceți sub hotă. Turnați dintr-un pahar, nu din sticlă direct. Trebuie să aveți la îndemână un capac metalic pe care să îl folosiți ca să stingeți flacăra. Folosiți un chibrit lung sau un băț de frigăruie. Și, nu în ultimul rând, alegeți un alcool cu tărie mare. Berea nu e tocmai recomandată, în schimb vodca va fi excelentă“, a mai adăugat chef Joseph Hadad.

Alcoolul frăgezește carnea

Pe lângă gustul pe care îl oferă, alcoolul ajută și la frăgezimea cărnii. Ea se lasă la marinat între 30 de minute și 4 ore, înainte de a fi gătită. Pentru un gust dulceag se poate adăuga rom, în timp ce pentru gustul afumat, whiskey-ul este perfect.

Dacă vrei să faci sos, alcoolul se adaugă în prima parte de gătire, pentru deglasarea tigăii. Vinul are o concentrație mai mică de alcool, iar, dacă ați desfăcut o sticlă și nu ați consumat-o, congelează băutura în cuburi de gheață pe care să le folosești ulterior.

”Acesta este esențială în marinarea cărnurilor. Așa că îl puteți folosi în procesul de frăgezire a cărnii, atât pentru gust, cât și pentru textură. Lăsați carnea între jumătate de oră și patru ore în marinadă înainte de a o găti și țineți cont de notele pe care băutura și le imprimă în produsul final. De exemplu, un whiskey va da o aromă ușor afumată, în vreme ce un rom va da dulceață cărnii.

Pentru sosuri, cel mai bun moment de a adăuga alcoolul este în prima parte, pentru deglasarea tigăii. După ce ați sotat legume și/sau carne, pe fundul tigăii rămân lipite bucățele pline de gust și grăsime. Acum este momentul să adăugați alcoolul, pentru a le desprinde și a le învălui în aromă.

Vinul are o concentrație mai mică de alcool, așa că va îngheța cu ușurință. Nu aruncați rămășițele dintr-o sticlă de vin deschisă, ci congelați-le în tava de cuburi de gheață sau chiar în punguțe, pentru a le folosi ulterior în sosuri, fără a mai fi nevoie să deschideți o nouă sticlă de vin pentru doar 50 ml. Nu alegeți băuturi de calitate inferioară pentru gătit, pentru că se va simți în mâncarea finală“, a scris chef-ul pe blogul său.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Ingredientul care trebuie pus în mâncare și care frăgezește carnea. Secretul lui Joseph Hadad
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
Anunț de ultimă oră al Poliției Capitalei! Bucureștiul, parțial blocat la sfârșitul acestei săptămâni
  • Anunț de ultimă oră al Poliției Capitalei
  • Sunt anunțate restricții de trafic masive în weekend
Emisiuni TV
Mireasa - Capriciile iubirii. Teo crede că s-a grăbit când a intrat într-o cunoaștere cu Liliana. Ce l-a determinat să ajungă la o astfel de concluzie
  • Liliana și Teo de la Mireasa sunt într-o cunoaștere, dar el crede că s-a grăbit
  • Ce se întâmplă cu legătura dintre cei doi
Stiri interne
Ce se face de Înălțarea Domnului. Cele mai populare tradiții și obiceiuri
  • Ce se face de Înălțarea Domnului
  • Sărbătoarea pică în acest an pe 29 mai
Showbiz intern
Diandra de la Insula Iubirii și-a sărbătorit ziua de naștere. Cum a fost surprinsă fosta ispită / FOTO
  • Zi specială pentru Diandra de la Insula Iubirii
  • Cine a fost alături de ea și ce a primit în dar
Showbiz intern
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, pe perfuzii, în vacanță! Ce a pățit în escapada în Bali / FOTO
  • Cristina și Andrei Rotaru au fost în vacanță, în Bali
  • Fosta concurentă se confruntă cu probleme de sănătate
Meteo
Val de aer polar peste România! Meteorologii anunță ninsori, ger și cod galben de vijelii în mai multe județe din țară 
  • Iarna revine în forță: aer polar, ninsori și coduri galbene în România
  • Ce zone vor fi afectate de valul de aer polar
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cele mai bune prietene, moarte pe iarbă, ţinându-se de mână, după un accident cumplit. "Cadou" de majorat le va fi piatra funerară după tragedia din Irlanda
recomandare pe as.ro
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Romania TV
Vestea momentului în showbiz! S-au DESPĂRȚIT! El a făcut anunțul: Decizia nu este rezultatul unui conflict, ci e o înțelegere matură
Romania TV
Mario Iorgulescu a EVADAT și riscă trei ani de închisoare în plus. Este dat în urmărire internațională
recomandare pe antena3.ro
La 6 ani a fost declarată „cea mai frumoasă fetiță din lume”. Acum, la 24 de ani Thylane Blondeau arată cu totul diferit
recomandare pe antena3.ro
O româncă a dispărut în mod misterios la Londra, în urmă cu 7 ani. Acum, fiicele și poliția fac un nou apel
recomandare pe antena3.ro
Descoperire arheologică inedită în deșertul Sinai: Au fost găsite cercuri bizare de copaci care duc la o fortăreață din Egiptul Antic
recomandare pe playtech.ro
Cum să dublezi producția de castraveți punând un singur ingredient natural peste plante
recomandare pe playtech.ro
Zonele preferate de căpușe în curte și grădină. Cum le identifici și le elimini
recomandare pe redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
recomandare pe redactia.ro
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos micuțul din spital și cu cât s-a vândut micuțul
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
recomandare pe bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
recomandare pe bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
recomandare pe dailybusiness.ro
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
recomandare pe Jurnalul.ro
3 zodii dure care tânjesc în secret după dragoste
recomandare pe a1.ro
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună