Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust
Musacaua este o mâncare preferată de foarte multe persoane, un preparat din carne tocată și felii de vinete, de cartofi sau de dovlecei, așezate în straturi alternative și coaptă în cuptor. Există o mulțime de astfel de rețete. Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust.
- Ingredientul care trebuie pus în musaca
- Așa îi dai cel mai bun gust
În timp ce unii spun că musacaua este o marcă a bucătăriei greceşti, alții sunt de părere că este o mâncare de origine turcă. Indiferent de istoria pe care o are, acest preparat este unul îndrăgit de multe popoare. Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust.
Ingredientul care trebuie pus în musaca
Musacaua este un aliment prezent în special în bucătăria țărilor din Balcani și Orientul Îndepărtat. Tradițional, acest preparat este pregătit din straturi de carne tocată de miel sau orice altă carne rosie, în alternanță cu felii de vânătă prăjită sau cartof, cu felii de tomate si sos alb.
Rețetă musaca
Ingrediente:
-1 kg cartofi
-800 gr carne (tipul de carne pe care îl doriți)
-2 cepe potrivite
-200 ml suc de roșii
-1 ou
-1 lingură de unt
-sare, piper
-pătrunjel verde
Mod de preparare:
- după ce au fost bine spălați, cartofii se pun la fiert în coajă.
-între timp, se pregătește umplutura: se toacă ceapa mărunt și se pune la călit în două linguri de ulei. Când a devenit sticloasă, adăugați carnea tocată și lăsați la foc mic până scade bine.
-după ce s-a călit bine, carnea se ia de pe fic și se lasă un pic la răcit, iar apoi se adaugă un ou bătut și pătrunjelul tocat.
- cartofii se curăță și se dau prin mașina de tocat, iar piureul rezultat se amestecă cu untul și un praf de sare.
- într-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de cartofi, umplutură și apoi restul de cartofi. Apoi se toarnă deasupra sosul de roșii și se pune la cuptor la foc mic.