Rețetă de musaca de post cu vinete și cartofi. Cel mai simplu mod de preparare
De Razvan Paltin.
Publicat pe 05.04.2022 la 12:00
Actualizat pe 05.04.2022 la 12:00
Pentru zilele de post îți recomandăm astăzi o rețetă simplă de musaca de vinete cu cartofi. Cu siguranță o să-ți surprinzi familia cu această rețetă, mai ales că se face rapid și e foarte gustoasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea ei.
- Cum să prepari musaca de post cu vinete și cartofi
- Cea mai simplă rețetă
Au mai rămas doar câteva săptămâni până la sfârșitul Postului Paștelui, iar dacă vrei să gătești astăzi ceva, dar care să nu conțină lapte, ouă sau carne, atunci rețeta aceasta e cea mai potrivită pentru tine.
Musaca de post cu vinete și cartofi e ideală pentru zilele în care postești și se face foarte simplu.
Ingrediente
- 3 vinete
- 5 cartofi
- 2-3 dovlecei
- 4 ardei
- 6 roșii
- piper boabe și măcinat
- o căpățână de usturoi
- 4-5 linguri de ulei
- o legătură de pătrunjel
- 2-3 frunze de busuioc
- 1-2 linguri de pesmet
- 30 grame de margarină de post
Mod de preparare al rețetei de musca de post cu vinete și cartofi
Mai înainte de toate vom spăla cartofii și îi punem să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce aceștia au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit, iar ulterior se curăță de coajă.
În același timp spălăm și curățăm și vinetele, la fel și dovleceii, după care se vor tăia în rondele potrivite și se călesc puțin în ulei încât să se înmoaie și să se elimine toate toxinele. Se lasă la scurt într-o sită.
Separat, vom tăia roșiile rondele și cartofii fierți, după care curățăm și usturoiul. Ardeii se spală și se curăță de sâmburi, iar, de asemenea, se vor tăia rondele.
Tava în care vom pune musacaua se tapetează cu margarină și pesmet, iar ulterior se aranjează legumele în funcție de preferință. Acestea se pot intercala sau pot fi și suprapuse. Punem tava la cuptor până când legumele se vor rumeni. Scoatem musacaua din cuptor și o putem servi ornată cu pătrunjel și busuioc verde.
Termenul de ”musaca” provine din limba arabă și înseamnă ”servit rece”, însă în bucătăria românească folosim varianta de musaca de la greci. În Turcia, musacaua nu se face în straturi, ci reprezintă doar un amestec de legume cu carne tocată.
Citește și: Rețetă de chec de post cu banane și cacao. Cel mai simplu și delicios desert