Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi pentru cele mai bune macaroane cu brânză. Va da un gust deosebit preparatului
Dacă îți dorești să faci cele mai bune macaroane cu brânză, trebuie neapărat să introduci și acest ingredient în rețetă, care va aduce preparatului un gust deosebit. Ce-i drept, nu e nevoie să fii prea priceput în bucătărie pentru a face această rețetă.
- Ingredientul pe care orice gospodină trebuie să îl adauge în acest preparat
- Cea mai simplă rețetă de macaroane cu brânză
De cele mai multe ori, atunci când auzi de macaroane cu brânză, te gândești la un preparat simplu, delicios, ce îți amintește de gustul copilăriei. Deși este vorba de un preparat simplu, există un secret care te va ajuta să obții cele mai bune macaroane cu brânză.
Pentru ca preparatul tău să fie delicios, tot ce trebuie să faci este să adaugi esență de migdale. De cele mai multe ori, esența de vanilie sau cea de rom este folosită de gospodine în prepararea macaroanelor cu brânză, dar bucătarii spun că esența de migdale va da un gust mult mai bun preparatului.
Dacă nu știi exact care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, noi îți lăsăm mai jos cea mai simplă rețetă de macaroane cu brânză.
Ingrediente:
- o jumătate de kilogram de paste
- o jumătate de kilogram de brânză proaspătă de vaci,
- 250 de grame de brânză telemea sărată,
- între 50 și 100 de grame de stafide
- două ouă,
- între 120 și 130 de grame de zahăr pudră,
- 50 de grame de unt,
- o esenţă, care poate fi de vanilie, migdale sau lămâie.
Mod de preparare:
Pentru început, se pun pastele la fierb cun praf de sare. Mai apoi, într-un bol se amestecă cele două tipuri de brânză cu zahărul pudră, ouăle, esența de migdale. Timp de 15 minute, se lasă amestecul să se odihnească, timp în care poți trece la paste.
După ce pastele au fost fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sunt trecute prin apă. Următorul pas este de a amesteca compoziția formată din brânză și ouă cu pastele.
Ulterior, se pun macaroanele într-o tavă tapetată dinainte cu pesmet și unsă cu puțin unt. Preparatul trebuie să stea la cuptor jumătate de oră, la 180 de grade.
După ce preparatul este gata, este bine să aștepți să se răcească puțin înainte de a tăia o porție și poți decora cu nuci sau zahăr pudră.