Ingredientul pentru cei mai buni gogoșari în oțet. Orice gospodină trebuie să știe
Gogoșarii se numără printre legumele preferate pentru a fi murate. Rețeta de astăzi este perfectă pentru toată lumea, fiind ușor de preparat. Un aspect important este că nu necesită fierbere, ceea ce va scuti mult timp și efort.
- Gospodinele se pregătesc pentru iarnă
- Rețeta pentru gogoșari în oțet fără fierbere
Toamna este un moment solicitant pentru gospodine. Cu toate că natura se pregătește de iarnă și ne încântă prin culorile sale, doamnele se ocupă de murături și alte preparate delicioase pentru sezonul următor.
Legumele de pe piață sunt o adevărată încântare, mai ales când le vezi atât de colorate. Astăzi, prezentăm o rețetă perfectă pentru gogoșari în oțet. Este simplă și nu necesită fierbere.
Cu toate că există în comerț tot felul de murături și se conserve cu legume, ele nu se compară cu ceea ce este făcut în casă. Trebuie să ai grijă la un aspect important, iar gogoșarii tăi vor ieși perfect.
Ingrediente
- 4 kilograme de gogoşari
- 400 ml oţet de vin de 9 grade
- 400 grame de zahăr
- 80 grame de sare pentru murături
- o legătură de frunze de ţelină
- o lingură de boabe de piper
- o lingură de boabe de muştar
- trei bucăţi de hrean
- câţiva căţei de usturoi
- câteva frunze de dafin
Mod de preparare
Gogoșarii se spală foarte bine și se lasă la scurs pentru a elimina toată apa. se scobește cotorul lor și se îndepărtează semințele. După curățare se taie în patru și se pun într-un vas încăpător.
Separat, se fierbe oțetul împreună cu zahărul și sarea până se obține ca un fel de soluție omogenă. Se toarnă peste gogoșari și se acoperă. Îi lași până a doua zi, dar nu uita să amesteci din când în când pentru ca lichidul să ajungă la toți gogoșarii.
A doua zi se scot gogoșarii, se separă de zeamă și se pun în borcane curate și uscate. Nu trebuie să uităm niciodată de acest pas. Dacă borcanele vor fi umede există șansa să fermenteze și nimeni nu își dorește acest lucru.
Bucățile tăiate se pun cât mai aproape unele de altele, iar printre ele se vor adăuga hrean, usturoi, foi de dafin și frunze de țelină. Deasupra, se presară câteva boabe de muștar și de piper. Zeama în care au stat gogoșarii se strecoară pentru a elimina impuritățile și se toarnă peste ei până îi acoperă. Borcanele se videază și se așează într-un loc răcoros.