Ingredientul secret pe care să îl adaugi în rețeta de cartofi în sos carbonara. Un preparat ideal pentru zilele răcoroase de toamnă
Cartofii în sos carbonara sunt unul dintre cele mai delicioase preparate pentru iubitorii acestei legume. Chiar dacă se pot găti într-o mulțime de moduri, combinația de arome din această rețetă te va cuceri. Iată care este ingredentul secret pe care trebuie să îl adaugi neapărat în acest preparat.
- Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în cartofii în sos carbonara
- Cum să gătești, pas cu pas, una dintre cele mai delicioase rețete
Indiferent dacă vrei să gătești prânzul sau cina, această rețetă este alegerea ideală pentru zilele răcoroase de toamnă. Este delicioasă, gata în câteva minute și o noutate pentru cei care nu au experimentat multe preparate din bucătăria italiană.
Deși pare dificil de gătit un astfel de preparat, gustul depinde de ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi.
Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi în rețeta de cartofi în sos carbonara
Dacă te-ai săturat de cartofii clasici la cuptor, însă nu vrei să îi gătești într-un alt mod, acest sos este alegerea potrivită pentru tine. Cu toții știm cât de nocivi sunt cartofii prăjiți, iar cei fierți nu au același gust savuros. Dina cest motiv nu trebuie să treacă această toamnă fără să încerci această rețetă delicioasă, potrivită pentru cinele cu familia.
Ingrediente
- 250 de grame de cartofi albi
- 2 gălbenușuri de ou
- 25 de grame de pramezan
- 50 de grame de bacon
- 100 de grame de smântână
- 100 de grame de cașcaval ras
- Pătrunjel, sare și piper după preferințe
- O jumătate de ardei roșu
Mod de preparare
Se pregătește un bol cu apă sărată, unde vor fierbe cartofii timp de 15 minute. După ce au fiert, se înlătură apa și se decojesc, iar mai apoi se taie cubulețe medii. Între timp se pregătește sosul.
Se amestecă smântâna cu gălbenușurile, cașcavalul ras și parmezanul, peste care vei adăuga sarea și piperul. Se pun la călit cubulețe de bacon până se rumenesc, iar apoi se călește ardeiul roșu, tăiat cubulețe.
Cartofii fierți și decojiți se adaugă într-o tavă, iar peste ei se pun cubulețele de bacon, ardeiul roșu și sosul, iar mai apoi se bagă la cuptor timp de 25 minute la 200 de grade Celsius. Se așteaptă câteva minute până se răcesc, iar mai apoi se pot consuma. O altă rețetă pe care trebuie să o încerci sunt cartofii cu brânză la cuptor.