La ce temperatură se coace pasca fără aluat. Secretul ca să iasă perfectă
Publicat pe 15.04.2025 la 14:08 Actualizat pe 15.04.2025 la 14:08
Pasca fără aluat este o variantă rapidă a desertului tradițional de Paște, perfectă pentru gospodinele care vor să pregătească ceva simplu și gustos. La ce temperatură se coace și care e secretul pentru ca acest preparat să iasă perfect.
- La ce temperatură se coace pasca fără aluat
- Cum se prepară pasca
- Rețetă de pască fără aluat cu brânză
Dacă pasca tradițională este ceva mai dificil de preparat, nu același lucru putem spune și despre reinterpretarea mai simplă și mai rapidă a acesteia: pasca fără aluat. Spre deosebire de varianta clasică, ce trebuie să aibă o bază de aluat dospit sau fraged, pasca fără aluat se coace doar cu umplutura de brânză dulce, ouă, zahăr și alte ingrediente aromate.
La ce temperatură se coace pasca fără aluat
Dacă îți dorești ca pasca ta fără aluat să iasă perfect, atunci trebuie să știi care e temperatura potrivită la care să o pui la cuptor. Gospodinele pricepute spun că acest preparat ar trebui pus la cuptor, la o temperatură de 180 °C pentru aproximativ o oră.
Potrivit specialiștilor în ale bucătăriei, această temperatură moderată permite brânzei să se coacă uniform, fără să se usuce sau să se ardă la suprafață.
Este important de precizat că nu trebuie să deschizi ușa cuptorului în primele 30–40 de minute. Ar fi bine să verifici pasca abia spre final, cu ajutorul unei scobitoare. Dacă iese curată, înseamnă că desertul e gata.
Rețetă de pască fără aluat cu brânză
Ingrediente:
-275 gr de brânză de vaci grasă, scursă de zer
-200 gr de cremă de brânză
-50 gr de făină de orez sau făină obișnuită
-75 gr de zahăr
-2 ouă
-un praf de sare
-miezul de la 1/2 păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat
-coaja de la o lămâie
-80 gr de stafide
Ingrediente pentru uns forma:
-50 gr de unt
-1 lingură de pesmet
Mod de preparare:
Ouăle se separă și se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Într-un alt castron se amestecă toate ingredientele, dar în afară de stafide, pentru că ele se pot mai târziu.
Se adaugă albușurile spumă treptat și se încorporează foarte bine. Forma de copt se tapetează cu unt și cu pesmet, după care se pune compoziția de pască în ea. Se bagă la cuptor la temperatura de 160 de grade Celsius pentru aproximativ 50 de minute sau o oră. Se scoate pasca din cuptor când a devenit aurie la exterior. Poftă bună!