Marmeladă de gutui. Rețetă simplă pentru un desert perfect în sezonul rece
Gutuile sunt fructele sezonului și este momentul perfect să le valorificăm pentru iarnă. Marmelada de gutui este preparatul pe care trebuie să-l aveți în cămară anul acesta, iar partea bună este că se face după o rețetă foarte simplă.
- Marmeladă de gutui
- Rețetă simplă pentru un desert delicios
Nu contează dacă ești începător la capitolul preparatelor pentru iarnă, în cazul în care vrei să faci ceva delicios din gutui. Marmelada de gutui este un dulce pe care îl poți prepara cu ușurință, urmând câțiva pași simpli din rețeta de mai jos.
Rețetă de marmeladă de gutui
Pentru mulți, marmelada este un preparat de pe vremea bunicilor care nu le este familiar, dar cu siguranță ar fi printre preferatele lor, dacă ar ști cât de delicios este. Cu doar patru ingrediente poți face desertul perfect pentru iarnă.
Ingrediente
- 2 kg de gutui
- 1 kg zahăr
- 200 ml apă
- zeamă de la o lămâie
Mod de preparare
Gutuile ltrebuie să fie spălate foarte bine, astfel încât să se îndepărteze tot puful. Se pune tot fructul în afară de cotor. Gutuile se taie cubulețe potrivite și se pun în oala cu presiune cu zahărul, care poate fi zahăr brun, și apa.
Se lasă să fiarba sub presiune timp de 15 minute, nu din momentul în care se pune pe foc, ci din momentul în care începe să fiarbă. Apoi, se stinge focul și se lasă să iasă aburul.
Gutuile fierte se pasează cu blenderul vertical până se formează o pastă. La final, se pune zeama de la o lămâie sau suc de lămâie și marmelada de gutui este gata. Puteți să adăugați și conservant, dacă faceți cantitate mare, pe care o veți pune la păstrare în borcane.