Nu mai fierbe sau găti spanacul la abur! Trucul unui specialist pentru a obține un preparat cu un gust desăvârșit
Publicat pe 07.10.2025 la 21:20 Actualizat pe 07.10.2025 la 21:20
Dacă obișnuiești să fierbi sau să gătești spanacul la abur, s-ar putea să îi distrugi, fără să-ți dai seama, gustul natural și valoarea nutritivă. Dacă vei ține cont de un truc recomandat de un expert în gastronomie vei obține un preparat cu un gust desăvârșit.
- Cum transformi spanacul într-o delicatesă
- Metoda surprinzătoare folosită de un specialist
Spanacul este bun pentru sănătate, deoarece este bogat în vitamine, dar majoritatea oamenilor nu îl consumă, și asta pentru că atunci când nu este gătită corespunzător, această legumă nu este deloc gustoasă.
Nu mai fierbe sau găti spanacul la abur! Trucul unui specialist pentru a obține un preparat cu un gust desăvârșit
Fierberea sau prepararea la abur a spanacului poate, de asemenea, să-l facă mai puțin sănătos, deoarece o mare parte din vitamine se vor dizolva în apă, făcându-l mult mai puțin nutritiv. Cu toate acestea, un specialist a dezvăluit că este ușor să faci spanacul incredibil de gustos, deoarece tot ce trebuie să faci este să-l sotezi cu puțină smântână.
„Uneori uitat ca garnitură, spanacul se prepară foarte repede și, cu puțină smântână, devine și foarte special.”, spune specialistul.
Spanacul cremos este adesea considerat cea mai bună modalitate de preparare a acestei legume cu frunze verzi, deoarece smântâna ajută la atenuarea gustului său amar natural, rezultând un gust mai bogat și mai plăcut.
Prăjirea rapidă va ajuta la gătirea spanacului fără a-l face să se umple de apă, iar smântâna va acoperi frunzele în loc să le înmoaie, ceea ce înseamnă că vei obține o textură mătăsoasă.
Spanacul conține, de asemenea, multe vitamine liposolubile, ceea ce înseamnă că gătirea lui cu puțină grăsime va ajuta organismul să absoarbă mai bine nutrienții.
Cum se prepară spanacul cremos
Ingrediente:
250 g spanac baby
Două căței de usturoi (zdrobiți)
Două-trei linguri de smântână dublă
Un sfert de linguriță de nucșoară (opțional)
O lingură de ulei de măsline
Sare și piper
Mod de preparare:
Pune uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mare. Apoi zdrobește doi căței de usturoi, pune-i în tigaie și gătește-i timp de 30 de secunde.
Adaugă apoi spanacul în tigaie. Gătește timp de două minute, până când frunzele încep să se înmoaie, și amestecă fără oprire, pentru a se găti uniform.
După două minute, adaugă smântâna și nucșoara. Amestecă până se încălzește complet, apoi condimentează cu sare și piper.
Pune compoziția într-un vas și spanacul condimentat cu unt este gata de servit. Se potrivește de minune cu carne la grătar, cum ar fi friptura, puiul sau chiar alte legume coapte.