Onion bhaji, chifteluțe indiene cu ceapă. Rețeta revoluționară pe care trebuie să o încerci
Dacă nu ai încercat niciodată chifteluțele indiene cu ceapă, noi îți spunem că te vei îndrăgosti pur și simplu de această rețetă. Sunt mult mai ușor de făcut decât te-ai aștepta, odată ce ai învățat să le faci de la zero, nu le vei mai cumpăra niciodată dintr-un supermarket. Cu siguranță vor fi pe placul familiei tale.
- Chifteluțe indiene cu ceapă
- Cum să le prepari
- Secretul pentru un preparat delicios
Secretul pentru cele mai savuroase onion bhaji este să tăiați ceapa foarte fin - acest lucru este important pentru ca ceapa să aibă timp să se gătească în aluat atunci când se prăjește.
Onion bhaji, chifteluțe indiene cu ceapă
Dacă ceapa este prea groasă, ea va ajunge crudă în interiorul onion bhaji, pierzând gustul delicat și dulce al cepei tăiate subțiri.
Ingrediente:
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase chifteluțe indiene cu ceapă!
- 1 ceapă galbenă
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 1 vârf de linguriță praf de ghimbir
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță pătrunjel uscat
- 1/2 linguriță boia picantă
- 100 g făină
- 1 vârf de linguriță bicarbonat
- 60-80 ml apă
- sare și piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
Pentru început, se taie ceapa fâșii și se amestecă într-un bol cu făina, bicarbonatul și toate condimentele. Se adaugă o linguriță de ulei și 60 ml de apă și se amestecă bine. Se încinge uleiul în tigaie și se formează în acest timp biluțe din aluatul obținut.
Se pun chiftelele în tigaie, cu grijă să nu se lipească una de cealaltă și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc.