Ciulama de ciuperci ca la mânăstire. Un preparat de post simplu și rapid
Publicat pe 08.04.2022 la 15:53 Actualizat pe 08.04.2022 la 15:53
Vrei să îți delectezi papilele gustative, însă nu ai idee ce mâncare să mai faci? Ei bine, noi venim în ajutor cu rețeta de ciulama de ciuperci de post, preparată exact ca la mânăstire. Este gata mai repede decât ai crede, iar gustul este unul unic și inconfundabil. Trebuie neapărat să încerci!
- Ciulama de ciuperci, de post, ca la mânăstire
- Se face simplu și este foarte gustos
Ciulama de ciuperci, de post, ca la mânăstire
Ciulamaua de ciuperci este unul dintre mâncărurile pe care orice gospodină le-a preparat cel puțin o dată. Ei bine însă, acum este timpul să lași deoparte rețetea de dulce și să o încerci pe cea de post, exact cum se prepară la mânăstire!
Ingrediente:
- 800 g ciuperci champignon
- 3 linguri cu ulei de măsline
- o cană cu apă călduță
- 5 căței de usturoi
- o ceapă
- 250 g smânână de gătit
- 3 ouă mari
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se taie ciupercile felii destul de groase, apoi se pu într-o oală potrivit și se opăresc într-un singur clocot. Se scurge apa, iar între timp se spală și se taie cubulețe ceapa și usturoiul.
Într-o tigaie se pune la încins uleiul împreună cu o linguriță de apă, iar apoi se călește ceapa aproximativ un minut, până devine aurie. Se adaugă mai apoi ciupercile și se toarnă apă. După câteva minute, se pune și usturoiul, piperul și sarea, după gust și se lasă pe foc încă vreo 15 minute.
Între timp, cât ciulamaua este pe foc, se bat cele trei ouă cu smântâna și se adaugă în amestecul deja obținut de pe aragaz, amestecând până când se omogenizează și nu mai apar cocoloașe. Când este gata, se poate presăra deasupra și pătrunjel proaspăt și tocat mărunt. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Ciulama de ciuperci de post. 5 rețete foarte simple