Rețetă de orez cu spanac ca la mânăstire. Cel mai bun preparat de post
Publicat pe 07.04.2022 la 12:42 Actualizat pe 07.04.2022 la 12:42
Cu toții ne dorim să îi surprindem pe cei dragi nouă cu preparate delicioase. Dacă nu mai știi ce să mai gătești, mai ales pentru că acum suntem în perioada postului, noi îți prezentăm o rețetă de orez cu spanac ca la mânăstire. Iată cum se pregătește această delicatesă, dar și de ce ingrediente simple avem nevoie.
- Cum se pregătește orezul cu spanac
- O rețetă ca la mânăstire
- De ce ingrediente avem nevoie
Îți este poftă de ceva dulce, dar suntem în perioada postului, sărbătorile se aproprie cu pași repezi, iar tu chiar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru orezul cu spanac ca la mânăstire. Cum se pregătește acest preparat, dar și de ce ingrediente avem nevoie.
Încearcă această rețetă sănătoasă și noi îți promitem că nu o să regreți. Acest preparat este perfect pentru zilele de post, când nu putem mânca orice, dar ne putem bucura și de mese delicioase alături de familie și prieteni.
Rețetă de orez cu spanac ca la mânăstire
Ingrediente
- 1 kg de spanac
- 200 gr de orez
- două cepe
- o căpăţână de usturoi
- ulei
- sare
Modul de preparare
Pentru început, într-un castron lăsăm orezul la înmuiat în apă rece. Curățăm bine spanacul și îl spălăm de mai multe ori, iar apoi îl lăsăm să fiarbă preț de 8 minute.
Scoatem spanacul din apa fierbinte și îl lăsăm să se scurgă. Imediat după ce s-a răcit îl tocăm în bucățele mărunte.
Luăm o ceapă, o curățăm, iar apoi o tăiem mărunt și o punem la călit într-o cratiță cu puțin ulei încins, până când prinde o culoare aurie. Adăugăm orezul și spanacul, după care le lăsăm la fiert timp de 15 minute.
Adăugăm și usturoiul și băgăm orezul într-o tavă la cuptor, unde îl mai lăsăm pentru 10 minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de maioneză sănătoasă de post. O faci în doar 30 de secunde