Rețetă de pilaf de orez cu ciuperci. Mâncare gustoasă pentru zilele de post
De Razvan Paltin.
Publicat pe 04.04.2022 la 12:32
Actualizat pe 04.04.2022 la 12:32
Dacă ai poftă de o mâncare sănătoasă de post, dar care se prepară și foarte rapid, atunci pilaful de orez cu ciuperci e cel mai potrivit. Acesta se face foarte simplu și ai nevoie de puține ingredient.
- Rețetă simplă de pilaf de orez cu ciuperci
- Mâncare gustoasă de post
Cum ne aflăm în Postul Paștelui, în această perioadă gospodinele încearcă să gătească cât mai multe preparate care să nu conțină carne, lapte sau ouă, astfel că imediat găsesc ce să pună pe masă. Vă recomandăm pentru astăzi rețeta de pilaf de post cu ciuperi. Cu siguranță o să vă impresionați întreaga familie.
Ingrediente
- 250 de grame de orez
- 60 ml ulei
- 700 de grame de ciuperci proaspete
- o ceapă
- un cățel de usturoi
- 40 de grame de țelină
- un morcov
- un ardei greu mic roșu
- 600 de ml de supă de zarzavat sau apă
- pătrunjel tocat
- o foaie de dafin
- sare
- pipet
Mod de preparare pentru rețeta de pilaf de orez cu ciuperci, de post
Mai înainte de toate vom șterge ciupercile cu un prosop de bucătărie, după care le vom tăia în sferturi sau jumătăți. Curățăm ceapa, după care o spălăm și o tocăm mărunt, la fel și usturoiul. Ardeiul se taie mărunt, la fel și țelina și să dau prin răzătoarea cu găuri mari.
Punem orezul într-o sită și îl spălăm bine sub jetul de apă. Într-o cratiță se se va încinge la foc mediu jumătate din ulei și se adaugă după ciupercile. Se scot ciupercile până când acestea se vor înmuia și se vor rumeni. După ce sunt gata le vom lăsa într-un castron acoperite.
Se adaugă în aceea cratiță în care am călit ciupercile și restul de ulei și se pune imediat ceapa, usturoiul și morcovul, dar și țelina și ardeiul. Se va pune un praf de sare și se călește la foc mediu amestecând constant până când se vor îmuia. Vom adăuga orezul și îl călim împreună cu legumele, amestecând în continuu.
Turnăm supa rece sau apa peste orez, după care punem o linguriță rasă de sare și o foaie de dafin Imediat ce lichidul începe să clocotească foc reduce focul la minimum și acoperim cratița cu un capac să fiarbă orezul la foc mic.
După câteva minute adăugăm în cratiță ciuperciile. Se va amesteca ușor, după care acoperim cratița. După 10 minute oprim focul și adăugăm sare și piper după gust. Se acoperă cu un capac oala și o lăsăm să mai stea 10-15 minute înainte de servire. Pilaful de servește cald cu puțin pătrunjel presărat pe deasupra, alături de o salată de crudități.
Citește și: Rețetă de pilaf călugăresc. Un preparat gustos ca la Mănăstirea Căldărușani