Rețetă de pilaf călugăresc. Un preparat gustos ca la Mănăstirea Căldărușani
Publicat pe 04.04.2022 la 12:22 Actualizat pe 04.04.2022 la 12:22
Te-ai săturat de clasicul pilaf pe care îl gătești mereu? Ei bine, noi venim cu o idee gustoasă și îți prezentăm rețeta de pilaf călugăresc. Acest preparat este pregătit exact ca la Mănăstirea Căldărușani. Iată cum să-l pregătești!
- Rețetă de pilaf călugăresc
- Un preparat ca la Mănăstirea Căldărușani
Pentru ca această rețetă să fie gustoasă, înainte de a o prepara, trebuie să te speli pe față, pe mâini și să te rogi. Acest preparat este gătit după rețeta de pilaf călugăresc a părintelui Dionisie. Dacă respecți acești pași cu siguranță va ieși o mâncare delicioasă. Este o rețetă de post gustoasă și care va înlocui perfect pofta de carne. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-10 linguri de orez
-60 ml ulei
-2 cepe
-1 morcov
-1 ardei gras
-3 dovlecei
-3 roșii
-verdeață
-sare
-piper
Mod de preparare:
Legumele se taie mai mari și se călesc în ulei. Se pune puțină apă peste ele pentru a le stinge, după care adăugați roșiile și le lăsați la foc mic timp de aproximativ 10 minute.
Orezul se spală bine, se scurge de apă și se lasă la uscat. Luați o cratiță potrivita și puneți orezul, după care îl lăsați pe foc aproximativ trei minute, amestecând continuu. Se toarnă apă peste el și se fierbe la foc mic. Când s-a fiert suficient îl condimentați cu sare, piper și verdeață.
Citește și: Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei. O rețetă de vară simplă și gustoasă