Rețetă de ghiveci de legume sicilian. O mâncare delicioasă de post
Publicat pe 26.03.2022 la 22:05 Actualizat pe 26.03.2022 la 22:05
Probabil ai rămas în pană de idei și nu ști ce să mai pregătești pe perioada postului. Ei bine, noi venim, ca de fiecare dată, cu soluția și îți prezentăm rețeta de ghiveci de legume sicilian. Este o mâncare delicioasă care se prepară în perioada de post, dar nu numai!
- Rețetă de ghiveci de legume sicilian
- Un preparat gustos de post
Această rețetă de ghiveci de legume sicilian este o mâncare ușor de făcut, sănătoasă, gustoasă, cu multe legume, specifică Siciliei. Poate fi servită ori ca un ghiveci, ori ca zacuscă, de exemplu întins pe pâine. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare!
Ingrediente:
-300 g roșii
-500 g tulpini de țelină
-230 g măsline
-300 g ceapă
-170 g capere, scurse bine
-80 ml oțet
-5 linguri semințe de pin
-2 linguri zahăr
-240 ml sos de roșii
-sare
-frunze de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Pune cozile de țelină în apă ușor sărată, timp de 5 minute. Toacă-le și sotează-le în puțin ulei, câteva minute.
Crestează un X pe fundul fiecărei roșii și aruncă-le în apă clocotită timp de 30 de secunde. Îndepărtează coaja și toacă roșiile.
Călește ceapa tocată timp de 5 minute. Când a devenit translucidă, adaugă caperele, semințele de pin și roșiile.
Lasă totul la făcut, amestecând din când în când, timp de 15 minute. Dă de pe foc.
Între timp, toacă vinetele și călește-le într-un alt vas. Când ultima tranșă e gata, pune roșiile la loc pe foc, toarnă peste vinetele și țelina.
Toarnă și sosul de roșii, apoi oțetul și zahărul. Când se evaporă oțetul, dă vasul de pe foc și lasă la răcit puțin. Servește la temperatura camerei, cu extra busuioc deasupra.
Citește și: Secretul celei mai bune rețete de mâncare de urzici. Cât se fierb pentru a avea cel mai bun gust