Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei. O rețetă de vară simplă și gustoasă
Publicat pe 03.04.2022 la 16:50 Actualizat pe 03.04.2022 la 16:50
Aceasta este o rețetă foarte sănătoasă, potrivită pentru fiecare anotimp, dar mai ales pentru vară. Conține ingrediente sățioase, sănătoase și ușoare organismului. O alimentație sănătoasă este esențială pentru o stare de bine și pentru a fi plini de energie. Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei este un preparat perfect pentru întreaga familie.
- Rețeta de tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei este excelent de bună
- Cum se prepară
Rețeta de tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei se prepară simplu, rapid și este delicioasă. Nu îți trebuie decât ingredientele necesare, pasiune și răbdare. Totul o iasă așa cum îți dorești. Gustul acestui preparat este senzațional. Iată ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente
4 linguri ulei măsline
2 linguri suc lime
4 lingurițe sos de soia
1 linguriță pudră de curry dulce
1/2 linguriță ghimbir ras fin
2 căței usturoi pisați
1 legătură ceapă verde
350 g tofu in saramură – scurs
1 borcan ciuperci tăiate – 280 g
1 ardei kapia sau ardei gras roșu
1/2 conservă porumb boabe 340 g
1/2 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare
Tofu se taie cubulețe și se pune într-un castron. Separat se amestecă două linguri ulei măsline cu suc de lime, pudră curry și ghimbir ras, omogenizam și turnam peste tofu. Ciupercile se călesc în uleiul rămas. Se adaugă usturoiul pisat și ceapa tocată mărunt și se călește circa un minut. După, se adaugă ardeiul tăiat fâșiiși porumbul și se mai călește 1-2 minute.
Acum se toarnă în tigaie tofu cu tot cu sosul în care s-a amrinat și se mai călește timp de 3-4 minute. După scurgerea acestui timp, se ia mâncare de pe foc, se presară pătrunjel verde tocat și este gata de servit. Poftă bună!