Pandișpan cu nucă de cocos. Cum să obții un desert moale și aerat
Publicat pe 09.02.2025 la 19:41 Actualizat pe 09.02.2025 la 19:41
Pandișpanul este una dintre rețetele care se face rapid. La bază, se pregătește cu doar trei ingrediente, adică din ouă, zahăr și făină albă, dar se pot adăuga și alte ingrediente, cum ar fi ciocolata, fructe sau nucă de cocos.
- Rețetă de pandișpan cu nucă de cocos
- Cum să obții un desert moale și aerat
Rețeta clasică de pandișpan presupune trei ingrediente care sunt amestecate bine, după ce au fost scoase de la frigider cu câteva ore înainte de a începe să gătești. Acesta este și unul dintre trucurile unui pandișpan pufos, și anume ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Rețetă de pandișpan cu nucă de cocos
Ingrediente:
- patru ouă
- 200 grame zahăr pentru blat, 300 grame zahăr pentru glazură
- unt
- sare
- esență de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- apă
- cacao
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Pentru început, se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile spumă, ca mai apoi să se adauge sarea și zahărul. Se amestecă din nou bine și mai apoi se bat și gălbenușurile cu zahăr. Se adaugă gălbenușurile peste albușurile bătute spumă, iar mai apoi, treptat, se pune și făina. Se amestecă bine din nou, ca mai apoi să se adauge și esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, untul topit și puțină apă.
Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, se toarnă aluatul și se lasă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade. Între timp, se pregătește și glazura de ciocolată, care se obține din amestecarea zahărului cu pudra de cacao. Într-un vas, se pune la topit zahărul cu cacao, se adaugă apă și se lasă pe foc câteva minute. După ce pandișpanul este copt, se taie în cuburi și se dă prin glazura de ciocolată, iar mai apoi, la final, se dau și prin nucă de cocos.
Pe lângă că este bine să scoți din timp ingredientele de la frigider, este indicat să cerni făina. Nu se folosește praf de copt la pandișpan. Secretul pentru a fi pufos constă în amestecarea ingredientelor, care ar trebui să se facă treptat și atunci când albușurile și zahărul sunt bătute spumă.