Pate de soia făcut în casă. O rețetă perfectă pentru perioada postului
Perioada postului de Paște pare uneori interminabilă, iar cei care îl țin sunt uneori în pană de idei. De aceea, le venim în ajutor cu o rețetă simplă de pate de soia făcut în casă, care o să vă scoată din monotonia preparatelor clasice.
- Reteță de pate de soia făcut în casă
- Un preparat de post convenabil
În loc să cumpărați pu pate vegetal din comerț, care nu este deloc o variantă sănătoasă, mai bine dați-i o șansă unui pate de soia făcut în casă. Este un preparat extrem de simplu și ușor de făcut, dar foarte sățios și gustos în același timp.
Rețetă de pate de soia făcut în casă
Ingrediente
- 1 cană de boabe de soia
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 2-3 linguri de ulei
- ½ țelină (opțional)
- 1 rădăcină de pătrunjel (opțional)
- 1 ceașcă de bulion (opțional)
-1 linguriță de mirodenii (cimbru, oregano, praf de usturoi)
Mod de preparare
Pregătirea boabelor de soia este pasul cel mai important, Acestea se pun la înmuiat în apă cel puțin 12 ore, peste noapte. A doua zi, se pun la fiert și se lasă câteva clocote, apoi se colectează cojițele care se ridică deasupra. Boabele fierte se răstoarnă într-un castron și se mai freacă între palme, pentru a mai îndepărta din cojițele rămase.
Un mic truc pentru a obține o soia fiartă bine este să pui boabele în oala de fiert sub presiune. Adaugi ceapa și celelalte ingrediente preferate, tocate mărunt. În acest caz este vorba despre morcov, țelină și rădăcina de pătrunjel.
Se lasă la fiert aproximativ 30-45 de minute. Apoi se scurge de apă, și se lasă puțin la răcorit.
La final, boabele de soia fierte și celelalte ingrediente se pun în robot, sau se pasează cu un blender. Se va obține un pate foarte fin, peste care se adaugă uleiul și condimentele, plus bulionul. Se poate servi cu ceapă crudă, roșii sau ardei. Poftă bună!