Pate de ciuperci. Rețeta de post care o să îți încânte papilele gustative
Publicat pe 16.03.2022 la 13:33 Actualizat pe 16.03.2022 la 13:33
Dacă ți post și ești în căutarea unui mic dejun sănătos sau a unei gustării delicioase, ai nimerit unde trebuie. Pateul de ciuperci este răspunsul ideal pentru căutările tale în materie de gastronomie.
- O idee inedită pentru gustarea de post.
- Rețeta simplă și gustoasă de pate de ciuperci.
Este o rețetă simplă, gustoasă și rapidă. Gata în doar 15 minute.
Ingrediente
300 g ciuperci
1 ceapă tocată mărunt
2 căței de usturoi tocați
30 g nuci
50 g pesmet
30 ml ulei de măsline
1 praf de sare
piper (după gust)
Mod de preparare
Primul pas este să punem ceapa și usturoiul la călit în uleiul de măsline, timp de 5 minute sau până când ceapa devine translucentă. După aceea se asezonează totul în funcție de gust. Se adaugă ciupercile tăiate subțire și se gătesc până se rumenesc. Se lasă totul la răcit. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă într-un blender alături de pesmet, nuci și un pic de ulei de măsline. Se pasează până se obține o pastă omogenă. Se condimentează cu sare și piper. Se poate servi pe pâine prăjită. Poftă bună!