Cum faci cea mai bună prăjitură cu mere. Rețeta e simplă și rapidă
Publicat pe 15.03.2022 la 15:20 Actualizat pe 15.03.2022 la 15:20
Dacă vă era poftă de ceva dulce și nu știați ce să mâncați, vă vin în ajutor cu o rețetă delicioasă. Plăcinta cu mere cu siguranță vă va aduce aminte de gustul copilăriei. Combinația de măr, scorțișoară și vanilie o să vă încânte papilele gustative.
- Cea mai simplă plăcintă cu mere.
- Gustul pe care nu îl vei uita.
Ca desert, astăzi se servește plăcintă cu mere. Iată cea mai simplă și gustoasă rețetă de plăcintă cu mere pe care ai încercat-o vreodată.
Ingrediente
Pentru umplutura:
2 kg mere dulci-acrisoare
200 g zahar
1 lingurita scortisoara
coaja de la 1 lamaie
60 g nuci
Pentru aluat fraged:
500 g faina alba
250 g unt
sau 100 g unt + 100 g untura
125 g zahar praf
2 pachete zahar vanilat
2 oua + 2 galbenusuri
2 linguri smantana
coaja de lamaie
un praf de sare
Pentru uns:
1 galbenus
Mod de preparare
Pentru frământare cu mâna se frământă untul cu făina, iar apoi se adaugă restul de ingrediente și se frământă rapid. Nu se frământă prea mult, pentru că, după coacere, devine tare. În cazul în care frământați cu aparatul, adăugați toate ingredientele împreună(untul să fie rece și tăiat cubulețe), iar deasupra se pune jumătate din făină și se bate scurt cu aparatul de frământat. Ulterior se adaugă treptat și restul de făină.
Aluatul se împarte în două, se apune pe o folie transparentă și se lasă în frigider timp de o oră.
Umplutura cu mere
Merele se dau prin răzătoare , nucile se prăjesc un pic, apoi se rad sau se toacă mărunt. Pe o foaie de copt întindem bine jumătatea de aluat de la frigider, și se înțeapă cu furculița pentru a nu face bășici. Deasupra foii de aluat se adaugă nuca , scorțișoara și coaja de lămâie. După se pun merele peste foaia de aluat și se nivelează bine. Deasupra merelor punem zahărul și scorțișoara, apoi se așază cealaltă foaie de aluat și se unge cu gălbenuș.
Coacerea
Prăjitura cu mere se coace la 170 de grade, timp de 50 de minute. Când este gata o puteți servi cu înghețată lângă.
Cum să alegi merele ca să iți iasă cea mai bună prăjitură
Dacă vrei o prăjitură cu un gust spectaculos trebuie să știi care sunt cele mai potrivite soiuri de mere pentru așa ceva. Iată care sunt:
Baldwin
Braeburn
Cameo
Cortland
Empire
Fuji
Gala
Golden Delicious
Granny Smith
Honeycrisp
Honey Gold
Jonagold
Jonathan
Melrose
Mutsu (Crispin)
Northern Spy
Opalescent
Orin
Pink Lady (Cripps Pink)
Rome Beauty
Rhode Island Greening
Winesap
Ce beneficii are consumul de mere
Multe studii arată că merele au capacitatea de a curăța și detoxifia organismul, reduce nivelul de colesterol, contribuie la consolidarea inimii și multe alte beneficii. Ar trebui să includem merele în alimentația zilnică pentru o dietă mai sănătoasă.