Rețetă de plăcintă cu mere fragedă de post. Cum să îți surprinzi familia
De Razvan Paltin.
Publicat pe 27.11.2021 la 16:52
Actualizat pe 27.11.2021 la 16:57
Cu plăcinta cu mere niciodată nu vei da greș în bucătărie, însă iată că o poți face chiar și de post și e la fel de gustoasă. Iată care sunt ingredientele și modul de preparare.
- Cum să prepari plăcintă cu mere de post
- De ce ingrediente ai nevoie
Rețetă de plăcintă cu mere fragedă de post
Plăcinta cu mere de post e cel mai bun desert pe care îl poți pregăti în orice zi a săptămânii, dar și în zilele de sărbătoare sau la ocazii speciale.
Chiar dacă e de post, trebuie să știi că e foarte gustoasă, iar blatul fraged o face să se transforme într-un adevărat deliciu.
Pentu aluat ai nevoie de următoarele ingrediente:
200ml apă
6 linguri de zahăr
200ml ulei
o lingură oțet
o linguriță bicarbonat de sodiu
500g făină
Pentru umplutură vei avea nevoie de:
Un kg jumătate de mere
4-5 linguri de zahăr
două lingurițe de scorțișoară
Mod de preparare
Se vor curăța merele de coajă și se vor da pe răzătoarea mare, după care acestea se pun într-o cratiță alături de 4 linguri de zahăr. Merele și zahărul se călesc la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora.
Imediat se adaugă peste mere scorțișoara și se vor da deoparte pentru a se lăsa puțin la rece. În tot acest timp se pune într-un bol mai mare apa cu uleiul și zahărul și se amestecă până când zahărul se va topi.
Se dizolvă separat bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțeț și se adaugă în bol peste apă, ulei și zahăr. Se adaugă făină treptat până când se obține un aluat nelipicios și elastic, iar când aluatul devine mai des pentru a se amesteca cu lingura se va pune pe blatul de bucătărie și se va frământa cu făină.
Aluatul obținut se împarte în două jumătăți și se întinde cu ajutorul făcălețului. Se pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu puțină făină, se adaugă merele călite și se adaugă a doua foaie de aluat.
Se va lăsa la cuptor la 180 de grade aproximativ 25-30 de minute, iar apoi se scoate și se pune pe deasupra zahăr pudră.
Citește și: Cum pregătești cea mai bună prajitură de post cu bulion! Rețetă simplă și rapidă