Cum pregătești cea mai bună prajitură de post cu bulion! Rețetă simplă și rapidă
![Razvan Paltin](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/razvan-paltin-1696331208.jpg)
De Razvan Paltin.
Publicat pe 25.11.2021 la 20:48
Actualizat pe 25.11.2021 la 20:48
Vrei să-ți surprinzi familia și nu mai știi ce să gătești în perioada postului?! Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă de prăjitură de post cu bulion. Cu siguranță cei dragi o vor savura cu plăcere.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura cu bulion
- Rețetă simplă și rapidă de post
Rețetă simplă de prăjitură de post cu bulion
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar cu care să-ți surprinzi și familia, ei bine prăjitura de post cu bulion va fi cu siguranță cea mai potrivită. Se prepară într-un timp foarte scurt, dar e și foarte gustoasă.
Pentru foi ai nevoie de:
- 15 linguri bulion
- 15 linguri ulei
- 5 linguri zahar
- 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
- o esență de rom
- 600 grame de făina
Pentru cremă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 800 ml apă
- 150 gr griș
- 150 gr zahăr
- 250 gr margarină
- zeama de la o lamaie
- 400 gr gem de prune
Mod de preparare
Mai înainte de toate se va amesteca într-un bol uleiul cu bulionul, bicarbonatul stins cu o lingură de oțeț, romul și zahărul.
Imediat se adaugă făina și se frământă până când se va obține un aluat omogen. După ce aluatul este gata, acesta se va împățri în patru.
Presărăm făină pe suprafața de lucru, după care se pune foaia întinsă, iar ulterior o vom așeza pe fundul unei tăvi pe care am turnat puțin ulei și făină.
Foaia de aluat se va lăsa la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, la aproximativ 180 de grade, după care aceasta va fi scoasă și se va repeta același lucru și cu următoare, urmând ca ulterior să se lase la răcit.
Cum se prepară crema
Se pune la foc într-un vas mic apa, zahărul și grișul. Aceste ingrediente se vor fierbe până când grișul se va umple, după care se dă de pe foc și se adaugă margarina, nuca de cocos, zeama de lămâie și se omogenizează.
Crema călduță se toarnă jumătate pentru prima foaie, după care peste ea se pune o nouă foaie și se întinde gem de prune, dar și miez de nuncă măcinat dacă doriți să-i dă un alt gust.
Din nou se pune încă o foaie și se toarnă creama rămasă, urmând ca la final să se mai pună și ultima foaie. Punem o greutate peste prăjitură pentru a sta presată și se lasă în frigider până a doua zi.
Citește și: Cum pregătești cel mai bun ecler la tavă. Rețeta pentru care Jamila și Laura Laurențiu s-au dat în judecată