Prajitura Bounty fară coacere - rețetă simplă pentru toată familia
De Razvan Paltin.
Publicat pe 03.11.2021 la 11:27
Actualizat pe 03.11.2021 la 11:27
Te gândești oare cum să-ți mai surprinzi familia? Ei bine, noi avem o soluție simplă și rapită. Prăjitura Bounty fără coacere este fără doar și poate rețeta perfectă pentru toți cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se face.
- Cât de repede se face prăjitura Bounty
- Nu e nevoie deloc de coacere
Ce este prajitura Bounty
Cu siguranță ai auzit tot timpul de batonul de ciocolată Bounty din comerț, cel foarte gustos și umplut cu multă nucă de cocos. Ei bine, de acum poți să-l prepari chiar tu în casă, bineînțeles, mult mai gustos, rapid și într-o cantitate și mai mare. Este fără doar și poate una dintre cele mai apreciate prăjituri din ultima vreme
Rețeta de prajitură Bounty fară coacere
Ingrediente
- Pentru blat ai nevoie de: 300 de grame de biscuiți simpli mărunțiți, 200 de grame de ciocolată neagră rasă și 140 de ml de lapte
- Pentru creamă vei avea nevoie de 500 de ml de lapte, 200 de grame de nuncă de cocos, 1000 de grame de zahăr tost, 80 de grame de griș și o linguriță de esență de vanilie
- Pentru gluză trebuie să ai 160 de grame de ciocolată amăruie, 120 de mil de frișcă lichidă și 50 de grame de unt la temperatura camerei
Mod de preparare
Mai întâi se va începe cu prepararea blatului, astfel că vei avea nevoie de un bol în care vei pune biscuții, apoi ciocolata rasă și laptele ținut la temperatura camerei. Se amestecă foarte bine până când se va onține o pastă mai groasă și omogenă. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă și se întinde compoziția de biscuiți uniform. Se aplatizează și se nivelează cu o spatulă, după care se dă la rece până se prepară crema.
În acest timp vom face crema. Se pune într-o crăticioară laptele la fiert împreună cu zahărul tos și se amesteacă până la punctul de fierbere, apoi se toarnă în ploaie grișul și se amestecă până când se face ca o budincă. Se ia de pe foc și se adaugă nuca de cocos, esența de vanilie și se amestecă până se omogenizează. Se scoate blatul de la frigider și se pune creama uniformă, după care se lasă din nou la rece.
Acum ne vom ocupa de glazură, astfel că frișca se va fierbe într-o crăticioară, apoi se ia de pe foc și se pune în ea ciocolata ruptă în bucăți. Se lasă câteva minute, 5-6, apoi se amestecă până când se topește toată ciocolata. Glazura se toarnă peste crema din tavă și prăjitura se dă la rece timp de 2 ore.
Citește și: Cum prepari prăjitura Petre Roman. Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai delicios desert