REŢETA ZILEI: MARŢI - Batoane cu ciocolată şi cocos făcute la tine acasă! Sunt delicioase şi ţi se topesc în gură!
Publicat pe 19.01.2016 la 14:19 Actualizat pe 19.01.2016 la 14:22
Un desert cu nuanţe exotice pe un timp ca cel friguros de afară, nu poate decât să ne "teleporteze" undeva în Hawaii, unde frunzele palmierilor se ridică cu suflul cald şi lent al vântului.
Un desert cu nuanţe exotice pe un timp ca cel friguros de afară, nu poate decât să ne "teleporteze" undeva în Hawaii, unde frunzele palmierilor se ridică cu suflul cald şi lent al vântului.
Batoanele de ciocolată cu cocos sunt la mare căutare, aşa că află că le poţi prepara chiar la tine în bucătărie, din trei ingrediente simple!
Ai nevoie de:
- 2 căni de fulgi de cocos
- 2/3 dintr-o cană de lapte condensat
- 2 căni de fulgi de ciocolată / ciocolată de menaj
Cum se prepară:
Într-un bol, toarnă cocosul şi amestecă-l cu laptele condensat. După ce compoziţia se omogenizează şi fulgii s-au legat, pune într-o tavă de cozonaci hârtie de copt şi toarnă preparatul. Întinde şi tasează laptele condensat cu cocos cu ajutorul unei linguri scăldate în apă la temperatura camerei. După ce totul e nivelat în tavă, bagă totul la frigider pentru câteva momente pentru a se tăia mai uşor. Desfă apoi folia şi taie în batoane egale. În alt bol, toarnă fulgii de ciocolată şi topeşte-i, sau topeşte ciocolata de menaj. Acum, tot ce trebuie să faci e să "scalzi" bucăţile de cocos în ciocolată şi să le aşezi pe hârtia de copt. Pune-le în frigider şi lasă-le la întărit.
Opţional, poţi folosi în loc de ciocolată de menaj sau fulgi de ciocolată, o ciocolată neagră topită.
A.C.
Citeşte şi: