Cum prepari prăjitura Petre Roman. Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai delicios desert
Publicat pe 22.07.2021 la 22:48 Actualizat pe 22.07.2021 la 22:48
Prăjitura Petre Roman este una dintre delicatesele care a intrat instant la sufletul multor români. De asemenea, este alegerea perfectă pentru un desert pe care fiecare gospodină îl va îndrăgi, dar și copiii, cât și adulții, vor iubi din prima prăjitura Petre Roman. În acest sens, iată care sunt ingredielntele necesare pentru a prepara cel mai delicios desert.
- Prăjitura Petre Roman este foarte îndrăgită de români
- Care sunt ingredientele necesare pentru prepararea acesteia
Prăjitura Petre Roman este alegerea perfectă pentru a aduce zâmbetul pe buze celor dragi, astfel că este pe cât se poate de simplu de preperat și ingredientele necesare pentru a găti delicatesa se găsesc în bucătăria oricărei gospodine.
Care sunt ingredientele necesare pentru a prepara părjitura Petre Roman
Gospodinele care s-au decis să încerce delicatesa trebuie să aibă în vedere că prăjitura conține blat, cremă, glazură, caramel, dar și decor, astfel că fiecare dintre acestea trebuie preparate în casă și există ingrediente diferite pentru fiecare.
Blat
- șapte ouă
- șapte linguri de zahăr
- șapte linguri de făină
- șapte linguri de nuci măcinate
- un plic praf de copt
Cremă
- trei gălbenușuri
- 200 g de zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- 300 ml de lapte
- 3 linguri de făină
- 250 g de unt
Caramel
- 200 g de zahăr
- 50 g de unt
Glazură
- trei albușuri
- 200 g de zahăr
Decorul este foarte important în ceea ce privește prăjitura, astfel că pentru acesta va fi necesară doar ciocolata care ulterior va fi rasă pe deasupra gustării.
Cum se prepară prăjitura Petre Roman
Pentru blat se vor mixa ouăle până se vor albi, apoi se adaugă făină care se va amesteca cu praful de copt. La acest amestec se adaugă apoi nucile și se omogenizează. Rezultatul se va pune într-o tavă și se bagă la copt preț de 20-25 de minute. După ce blatul este gata, se scoate și se taie pe din două, pe orizontală.
În prepararea cremei se vor bate gălbenușurile cu zahărul simplu, dar și cu cel vanilat. În făina folosită pentru cremă se va adăuga laptele treptat, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașă. Amestecul se pune peste spuma de gălbenușuri și apoi se pune castronul pe aburi, amestecând frecvent pentru a se îngroșa pe cât de bine crema. Crema se va lăsa la răcit, apoi se va pune peste untul la temperatura camerei, astfel că în el se va pune câte o linguriță de cremă răcită și se omogenizează până se va incorpora toată crema.
Pentru caramel se va pune pe foc o cratiță și în aceasta se va adăuga zahărul și se va amesteca până se va topi. Se pune apoi untul și se amestecă foarte bine. Cele două blaturi se vor stropi cu caramelul cald rezultat. Acesta se va lăsa să se răcească și apoi urmează asamblarea prăjiturii care se va face astfel: primul blat - jumătate de caramel - jumătate de cremă - al doilea blat - restul de caramel- restul de cremă.
Pentru glazură se vor mixa albușurile pe aburi cu praf de sare și zahăr, până se vor întări, apoi se va așeza bezeaua caldă peste cremă.