Cea mai delicioasă plăcintă cu mere chiar la tine acasă. Secretul dezvăluit de chef Florin Dumitrescu
Publicat pe 19.05.2021 la 15:46 Actualizat pe 19.05.2021 la 15:46
Chef Florin Dumitrescu dezvăluie gospodinelor misterul unei plăcinte cu mere, cum doar bunicile o mai fac. Orice gospodină o poate încerca chiar la ea în bucătărie.
- Cum se face o plăcintă cu mere
- Secretul lui chef Forin Dumitrescu
Fiecare gospodină a făcut cel puțin o dată autentica plăcintă cu mere, însă secretul mărturist de chef Florin Dumitrescu poate schimba rețeta multor bucătărese.
Cunoscutul bucătar dezvăluie propria rețetă a plăcintei cu mere
Prăjitura cu mere este una dintre cele mai cunoscute deserturi din România. De obicei, când vorbim despre această prăjitură ne gândim la o gustare dulce, însă în funcție de regiunea țării aceasta obține un alt gust. Fiecare zonă are propria rețetă personalizată, astfel în partea Moldovei, plăcinta cu mere este sărată și se servește alături de iaurt și mărar. De data aceasta, Chef Florin Dumitrescu ne spune ingredientele și modul de preparare al unei plăcinte dulci, gata să ne încânte papilele gustative.
INGREDIENTE:
5-6 mere
50 grame de unt
2 linguri de zahăr
o linguriță de scorțișoară
coniac
aluat de foietaj
două ouă
iaurt cremos 10% grăsime
MOD DE PREPARARE:
În primul rând spălăm bine merele, iar apoi le tăiem de dimensiuni mici pentru a se căli mai repede. Într-o oală adăugăm untul și îl lăsăm la foc mic să se topască. Peste untul topit adăugăm merele tăiate, zahărul și scorțișoara. Când merele s-au călit aproape de tot, punem puțin coniac peste acestea și mai lăsăm aproximativ 5 minute la foc mic. Coniacul îi oferă un gust divin și se mulează foarte bine cu mirosul de scorțișoară. Între timp mixăm cele două ouă bine și întindem aluatul în tava tapetată. Compoziția de mere o așezăm în strat uniform peste aluat, o ungem cu ou, iar apoi o băgăm la cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace la 180 de grade și este gata în aproximativ 30 de minute, în funcție de cuptor. Pentru decor putem apela la frunze de mentă sau se poate păstra aluat de foietaj. Tăiat sub diferite forme acesta poate oferi un aspect frumos. Alături de prăjitura cu mere se poate servi un iaurt cremos, o înghețată sau chiar un jeleu din fructe acrișoare. Poftă bună!