Clătite de post cu mere. O rețetă simplă de încercat neapărat
Publicat pe 16.04.2021 la 00:27 Actualizat pe 18.04.2021 la 00:00
Deși Postul Paștelui este pe sfârșite, dulciurile tot ne fac cu ochiul. Și pentru a ne putea satisface toate poftele fără să ne abatem de la reguli, vă prezentăm astăzi cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru clăite de post cu mere. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară. Trucuri pentru cele mai bune clătite de post cu mere.
- Ingrediente pentru rețeta de clătite de post de mere.
- Trucuri pentru cele mai bune clătite de post cu mere.
Clătitele fac parte din sortimentul de preparate culinare al oricărei persoane, chiar dacă vorbim despre adulți sau copii. Ei bine, și cum Postul Paștelui ne dă mari bătăi de cap atunci când vine vorba de un dulce care conține lapte și ouă, vă prezentăm astăzi cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru clătite de post de mere. Iată principalele ingrediente de care ai nevoie pentru rețeta ta:
Ingrediente pentru rețeta de clătite de post de mere
- - o cană cu apă minerală carbogazoasă
- - o cană de făină
- - o lingură de zahăr tos
- - o lingură de zahăr vanilat
- - 50 ml ulei
- - un praf de sare
- - 2 mere mai mari
Mod de preparare
Cât despre modul de prepare, începeți prin a curăța merele de coajă. Se îndepărtează cotorul, se dau pe răzătoare cu găuri mari, mai apoi se scurge zeama și se lasă într-un recipient până când se pregătesc restul ingredientelor. În continuare se ia un bol, se amestecă făina cu apă, se adaugă uleiul și cele două tipuri de zahăr și sarea.
Dacă compoziția iese prea groasă, mai adăugați puțină apă minerală. În caz contrar, dacă este prea subțire, se mai adaugă făină. De asemenea, aluatul obținut trebuie să fie asemănător cu consistența smântânii. La final adăugați merele și amestecați-le cu un tel, ușor. Compoziția se lasă la rece pentru 15 minute.
Se ia o tigaie de teflon cu coadă și se unge cu puțin ulei. După care se toarnă compoziția cu ajutorul unui polonic în tigaie, până se acoperă tot fundul. Clătitele se prăjesc la foc iute și, în clipa în care încep să se rumenească, se întorc cu ajutorul unei spatule pe partea cealaltă. Pentru clătitele cu mere stratul de compoziție trebuie să turnați mai multă compoziție decât în cazul clătitelor obișnuite.
Trucuri pentru cele mai bune clătite de post cu mere
Desigur că, pentru cele mai bune clătite de post cu mere există și mici trucuri. Printre ele, este important să alegeți produse de calitate, deoarece ingredientele pentru clătite joacă un rol foarte important. În continuare, o altă regulă de bază este compoziția fără cocoloașe. Mai întâi se cerne făina, care, la rândul său trebuie să fie una de calitate și fină. Se amestecă bine cu apa minerală, ca să nu se adune făina și să formeze, în cele din urmă, cocoloașele nedorite.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de clătite de post. Cum obții rapid un desert savuros!