Pizza pe pâine, cea mai bună rețetă. Cum pregătești feliile de pâine ca să iasă perfect
Dacă vrei să faci pizza, dar pare prea complicat să obții aluatul perfect, există o variantă mai simplă, cea în care sunt folosite felii de pâine. Este la fel de delicioasă precum varianta clasică și nu petreci atât de mult timp în bucătărie.
- Pizza pe pâine, cea mai bună rețetă
- Cum pregătești feliile de pâine ca să iasă perfect
Chiar dacă este un preparat pe care toată lumea îl adoră, nu mulți sunt cei care au răbdare pentru a face aluatul, care, de cele mai multe ori, necesită mai multă atenție. De aceea, varianta de pizza pe pâine este mult mai practică și este gata în doar câteva minute.
Rețetă simplă și gustoasă de pizza pe pâine
Ingrediente:
- 12 felii de pâine și/sau mai multe ori mai puține, în funcție de tavă
- 4 ouă
- 2 căni de lapte
- sos de roșii
- sare
- piper
- oregano uscat
- porumb
- ardei gras
- măsline
- ulei de măsline
- oregano uscat
- ciuperci
- cașcaval/mozarella rasă
- șuncă/salam/cârnăciori/mezeluri preferate
Mod de preparare:
Primul pas este de a preîncălzi cuptorul la 200 de grade, iar în timp poate fi pregătită tava, care trebuie tapetată cu hârtie de copt. Se pun feliile de pâine, așezate unele lângă altele, iar mai apoi se ung cu ou bătut și sare.
Mai apoi, se pune și puțin lapte, pentru a se înmuia și se așează mezelurile, măslinele, ardeiul gras, porumbul și ciupercile. Se lasă la cuptor pentru 15 minute, iar mai apoi se scoate și se presară cașcavalul sau mozzarella rasă. Mai trebuie lăsată la cuptor pentru câteva minute, iar la final se poate pune puțin ulei de măsline și oregano uscat.
Două trucuri utile pentru cea mai bună pizza pe pâine
Fiind vorba de o rețetă simplă și care poate fi adaptată fără probleme în funcție de preferințe, atunci când este vorba de pizza pe pâine poți folosi inclusiv felii pe care poate nu le-ai consumat, așa că, varianta aceasta poate fi potrivită dacă ai pâine veche și chiar nu știi în ce feluri să o mai pregătești.
Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că nu are nevoie de un timp prea mare de coacere, la fel cum se întâmplă în cazul preparatului clasic, cu blat. De aceea, este indicat să nu lași pizza pe pâine prea mult timp în cuptor, pentru că există riscul ca feliile de pâine să se lipească de tavă.