Plăcintă cu carne și ciuperci. Rețetă simplă pentru un preparat gustos
Dacă ești în căutare de idei noi de preparate pentru masa de Paște, plăcinta cu carne și ciuperci ar putea fi o variantă bună pentru tine. Este un preparat făcut după o rețetă foarte simplă, iar rezultatul este absolut savuros.
- Plăcintă cu carne și ciuperci
- O rețetă simplă și rapidă
O rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci ar putea fi excat ceea ce-ți lipsește de pe masa de Paște, anul acesta. Nu trebuie să te îngrijorezi dacă nu ai mai făcut un astfel de preparat până acum, pentru că pașii sunt foarte simpli și îi vei putea urma cu ușurință. Plăcinta va fi gata în mai puțin de o oră și jumătate.
Rețetă de plăcintă cu carne și ciuperci
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 200 ml iaurt
- chimen
- sare, piper
- 2 linguri ulei
Pentru umplutură
- 500 g piept tocat de pui
- 2 ouă
- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- verdeaţă, după gust
Extra
- 1 lingură ulei pentru uns tava
- 1 gălbenuş și 1 lingură apă pentru uns plăcinta
Mod de preparare pentru plăcinta cu carne și ciuperci
Pentru aluat - iaurtul se amestecă cu uleiul, se adaugă făina amestecată cu praful de copt, chimenul și sarea. Se frământă bine și întinde două foi subţiri cu ajutorul unui sucitor.
Pentru umplutură - se călește ceapa în ulei, se adaugă carnea deaspura, apoi se presară condimentele și se amestecă. La final, se pun și ciupercile.
Se lasă compoziția 10 minute pe foc mic spre mediu, apoi se ia de pe foc și adaugă verdeaţa tocata, ouale crude și se amestecă bine.
În tava unsa cu ulei se asaza o prima foaie, se pune uniform umplutura și se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se taie aluatul fâșii și se modelează, dupa cum doriți. Se unge placinta cu gălbenușul de la un ou amestecat cu puțină apă.
Se dă la copt în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Când este gata, se va lăsa la răcit în tavă, apoi va putea fi savurată.